IVN natuur in Amsterdam
Overig
Vanaf
zaterdag26sep202013:00

Literaire natuurwandeling IJburg

De vijfde wandeling van een serie van zes!

In 2020 organiseert Anne-Mariken Raukema zes literaire natuurwandelingen in Amsterdam. Karine Klappe, een zeer ervaren natuurgids van het IVN, verzorgt het stadsnatuurdeel van de wandelingen. Elke vierde zaterdagmiddag van de oneven maanden kun je op stap met Anne-Mariken en Karine.

Dat in elk stukje bebouwd Amsterdam bijzondere planten, heesters en bomen te vinden zijn, bewees Arend Wakker tijdens de literaire natuurwandelingen van de afgelopen jaren. Karine Klappe zal er dit jaar net zo aanstekelijk over vertellen. De literaire fragmenten die tijdens de wandeling worden voorgelezen hebben betrekking op de wijk, de natuur en de schrijvers die er wonen, woonden of er over schreven. Na afloop krijgen alle deelnemers een print mee met de literaire fragmenten, gedichten en namen van de bijzonder bomen, struiken en planten. De rondwandelingen duren ongeveer anderhalf uur en beginnen altijd om 13.00 uur. Het beginpunt is tevens het eindpunt. De wandelingen gaan altijd door, ongeacht het weer. Stevige wandelschoenen aandoen is handig.

Verzamelpunt
September is een mooie maand voor een wandeling op IJburg. Zaterdag 26 september starten we om 13.00 uur bij de eindhalte van tramlijn 26. Daar ligt het in 2008 ingerichte stadspark dat naar Theo van Gogh is vernoemd. De platanen die daar staan stonden eerst voor de RAI, en moesten wijken voor de aanleg van de Noord-Zuidlijn.

Informatie en aanmelden
De wandeling is gratis – een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het maximaal aantal deelnemers is 20; in verband met de coronamaatregelen wordt de groep in tweeën gesplitst. Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dat kan bij Anne-Mariken Raukema, amraukema@icloud.com.

Laatste literaire natuurwandeling in 2020

De laatste literaire natuurwandeling van dit jaar begint en eindigt op de hoek van de Postjesweg en de Hoofdweg. Daar stopt onder andere tram 17. Deze wandeling, op zaterdag 28 november met start om 13.00 uur, voert door de Baarsjes en het Rembrandtpark.

Foto: Guilhem VellutCC BY 2.0

Algemene informatie

zaterdag 26 september 2020 - 13:00
Extra Informatie: 

Wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Contactpersoon: