IVN natuur in Amsterdam
Overig
Op
zaterdag28sep201913:00

Literaire natuurwandeling door Noord

Proza en poëzie in de stadsnatuur

Zaterdagmiddag 28 september om 13.00 uur vindt de vierde literaire natuurwandeling van dit jaar plaats. Dit keer voert de excursie door Noord en zal voornamelijk langs de noordelijke IJ-oever voeren. De wandeling begint en eindigt bij de pont achter Centraal Station, van oudsher de entree naar Noord.

Noord is de laatste jaren behoorlijk ‘booming’, maar dat neemt niet weg dat daar veel zogenaamde stadsnatuur te zien is. De Buikslotermeerpont wordt op de heenweg genomen, de IJpleinpont op de terugweg.

De literaire fragmenten die tijdens de wandeling worden voorgelezen hebben betrekking op het IJ, de ponten en Noord. Prozafragmenten zijn er van Jan Donkers, Conny Braam en Gerard van Westerloo. En gedichten van J.C. Bloem en anderen. De prozafragmenten en gedichten van vroeger en nu, alsmede de namen van de bomen, heesters en planten die we onderweg tegenkomen, krijgen de deelnemers na afloop mee. De wandeling duurt anderhalf uur. Trek stevige schoenen aan!

IVN-gids Arend Wakker neemt het natuurdeel voor zijn rekening, Anne-Mariken Raukema koos en leest de literaire fragmenten.

Informatie en aanmelden
Het maximaal aantal deelnemers is 30; daarom is aanmelden vooraf noodzakelijk. Aanmelden kan via Anne-Mariken Raukema, amraukema@icloud.com. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst gehonoreerd. De wandeling is gratis – een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Foto Vliegenbos: Kell KellCC BY-SA 3.0

Algemene informatie

zaterdag 28 september 2019 - 13:00
Extra Informatie: 

Zorg dat je tijdig reserveert!

Contactpersoon: