IVN natuur in Amsterdam
Overig
Op
zaterdag20jul201913:00

Literaire natuurwandeling Bijlmer. Meld je snel aan!

Proza en poëzie in de stadsnatuur

Zaterdagmiddag 20 juli om 13.00 uur organiseren IVN en Anne-Mariken Raukema weer een literaire natuurwandeling; dit keer door de Bijlmer. De toer begint bij Station Bijlmer. IVN-gids Arend Wakker stippelt de route uit langs flora en fauna, op basis van de literaire citaten die Anne-Mariken Raukema heeft geselecteerd.

Zoals de naam al doet vermoeden, bestond de 'Bijlmermeer' vroeger uit water, het is ingepolderd gebied. Een deel van de wandeling voert door het vele groen van de nieuwe stadswijk, die inmiddels al niet meer zo nieuw is. En de bewoners van de Bijlmer bestaan uit oude èn nieuwe Amsterdammers. Dit alles komt naar voren in de literaire fragmenten die worden voorgelezen tijdens de wandeling. De prozafragmenten en gedichten van vroeger en nu, alsmede de namen van de bomen, heesters en planten krijgen de deelnemers na afloop mee. De wandeling duurt anderhalf à twee uur. Trek stevige schoenen aan!

Informatie en aanmelden
Het maximaal aantal deelnemers is 30; daarom is aanmelden vooraf noodzakelijk. Aanmelden kan via Anne-Mariken Raukema, amraukema@icloud.com. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst gehonoreerd. De wandeling is gratis – een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld; deze wordt verdeeld tussen beide organisatoren.

Volgende edities dit jaar zijn op de zaterdagen 28 september (Noord) en 16 november (Nieuw-West). Houd de activiteitenkalender in de gaten voor meer informatie.

Foto Dolingadreef, Bijlmer: Ineke Deckers

Algemene informatie

zaterdag 20 juli 2019 - 13:00
Extra Informatie: 

Zorg dat je tijdig reserveert!

Contactpersoon: