IVN natuur in Amsterdam
Insecten
Op
zaterdag21mei202213:30

Libellen: lezing en excursie (IVN Amsterdam ledenactiviteit)

door Ronald Rave

Libellen behoren ongetwijfeld tot de meer opvallende insecten in ons land,  niet alleen door hun kleur, maar zeker ook door hun acrobatische manier van vliegen. In Nederland zijn er ongeveer 70 soorten, waarvan we er ongeveer 25 kunnen treffen in en rondom Amsterdam.

Tijdens de lezing wordt een goede indruk gegeven van deze fascinerende groep dieren. We bespreken onder meer leefwijze, bijzonderheden, ecologie en kenmerken om een aantal soorten te kunnen herkennen.

Wanneer
De lezing is onderdeel van de ledenactiviteit van IVN Amsterdam op zaterdag 21 mei van 16:00 tot 17:00 uur. Tijdens een fietstocht door landelijk Diemen en in de IVN Natuurtuin in Diemen ga je ook op zoek naar Libellen en andere insecten. 

Let op er zijn meerdere Locaties!
De insecten lezing vindt plaats op: Boerderij IJburg (Diemen) 16:00 uur - 17:00 uur en maakt onderdeel uit van de ledenactiviteit voor leden van IVN Amsterdam. De ledenacitviteit is een Fiets en insectenexcursie in landelijk Diemen: 13:30 vertrek (dus kom op tijd!) vanaf Flevoparkbad in Amsterdam Insulindeweg 1002. 14:00 uur bij de IVN Natuurtuin in Diemen (Bij de Harmonielaan 9). 

Klik hier alle details over de ledenactiviteit Jeanette en Jacky

Aanmelden
Graag aanmelden per mail bij Ben de Graaf 

Foto viervlek vrouw: © Ronald Rave

Algemene informatie

zaterdag 21 mei 2022 - 13:30 tot 17:00
Deze lezing maakt onderdeel uit van de ledenactiviteit van IVN Amsterdam.
Locatie: 
start excursie Flevoparkbad Locatie lezing Boerderij IJburg
Insulindeweg 1002
1095 DH Amsterdam
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image