IVN natuur in Amsterdam
Landschap
Vanaf
zaterdag21mei202214:00

Ledenactiviteit: fietsen door landelijk Diemen met lezing over Libelle door Ronald

Beste IVN-ers uit Amsterdam en Diemen (en omgeving), beste leden van IVN Amsterdam,

We vinden het leuk om elkaar in de natuur te ontmoeten en samen de natuur te beleven, daarvoor organiseren we regelmatig ledenactiviteiten. Dit keer gaan we samen de landelijke omgeving van Diemen, de IVN Natuurtuin en ook de IJboerderij met (loslopende) paarden, een moestuin, voedselbos en boerderijdieren in Diemen.

Fietstocht 13:30 uur vanaf Flevoparkbad Amsterdam naar IVN Nauurtuin in Diemen

Voor de Amsterdammers die mee willen fietsen, we vertrekken om 13:30 uur vertrek vanaf Flevopark bij de ingang va het Flevoparkbad aan de Insulindeweg 1002. We fietsen gezamenlijk via de dijk en langs het water naar de IVN natuurtuin dat is gelegen achter adres harmonielaan 9. 

Start 14:00 uur bij de IVN Natuurtuin vol planten en met een poeltje!

De IVN natuurtuin ligt achter de rijhuizen (loop het paadje in aan de zijkant van) Harmonielaan 9, 1111 PD Diemen. Het is een natuurtuin met een poeltje naast een veenbosje midden in een wijk. We worden daar ontvangen door Carry en Janny met koffie en thee. 

Thema: insecten en speciale aandacht voor libellen!

Ronald Rave onze libellen specialist zal het inhoudelijke programma verzorgen. In de tuin kunnen we dus niet alleen genieten van de planten, de kikkers in het poeltje maar ook van de fruitbomen en hopelijk een boel insecten en libellen!

Ronald zal ons helpen zelf insecten te vangen, onderzoeken en natuurlijk weer vrij te laten!

Langs de Diem Diemen

Foto: Landelijk Diemen langs rivier de Diem. We zullen door dit idyllische landelijke landschap fietsen.

14:45 uur Fietsen door landelijk Diemen 

Daarna fietsen we onder leiding van Jeanette verder door landelijk Diemen op weg naar boerderij Ijburg. Ze zal ons ook meer kunnen vertellen over de historie van dit deel van Diemen. 

Rond 15:15 uur verwachten we aan te komen bij boerderij IJburg.

Adres Overdiemerweg 36a 1111PP Diemen. Waar we kunnen genieten van de heerlijk landelijk gelegen boerderij met paarden, andere dieren, een moestuin en voedselbos. Catherine is er vrijwilliger en we zijn nu al verliefd geworden om deze heerlijke landelijke gelegen boerderij.

boerderij ijburg

16:00 uur - 17:00 uur Libellen lezing door Ronald Rave op boerderij IJburg 

Ronald zal onze kennis van libellen vergroten met zijn lezing over grote en kleine libellen.

lezing libellenNatuurlijk is een ledenactiviteit van IVN Amsterdam is niet compleet als er geen tijd is voor een informeel en gezellig moment om iets te drinken. Daar zal dus tussendoor voor gezorgd worden.

Om 17:00 uur eindigt het programma in Diemen en kan iedereen op eigen gelegenheid terug naar huis. 

 

Met vriendelijke groeten van de organisatie door,

Ronald (insecten lezing en excursie), Carry en  Janny (IVN Natuurtuin in Diemen) Jeanette (historische kennis over Diemen en fietsroutes), Catherine (vrijwilliger boerderij IJburg), Ben en Jacky (bestuur IVN Amsterdam)

 

 

Algemene informatie

zaterdag 21 mei 2022 - 14:00 tot 17:00
Zelf meenemen: je fiets, iets te eten en drinken voor onderweg. 13:30 uur verzamelen op de fiets (vanuit Amsterdam) bij de Ingang van het Flevopark bij het Flevoparkbad Insulindeweg 1002, 1095 DH Amsterdam. 14:00 uur Insecten bekijken onder leiding van Ronald Rave de IVN Natuurtuin in Diemen. De tuin is te vinden achter een rij huizen, adres Harmonielaan 9, 1111 PD Diemen. 15:15 uur (ongeveer) Lezing over Libellen door Ronald Rave en ontdekken van Boerderij IJburg, Overdiemerweg 36a 1111 PP Diemen daar eindigt het programma om 17:00 uur.
Locatie: 
IVN Natuurtuin Diemen
Harmonielaan
1111PD Diemen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image