IVN natuur in Amsterdam
Natuur in de Buurt
Op
zondag15mei202213:00

Het Amstelpark bestaat 50 jaar! IVN Amsterdam trakteert: Bomenwandeling en Spot de Vogel (kinderen)

Het Amstelpark bestaat dit jaar 50 jaar en wordt de hele lente en zomer feestelijk gevierd met activiteiten, meditaties, wandelingen, lezingen, en rondleidingen waar iedereen gratis aan kan deelnemen. De officiële viering van het jubileum vindt plaats op zondag 15 mei 2022. De Rietschuur in het park was jarenlang de thuisbasis van IVN Amsterdam en daarmee het startpunt voor IVN-excursies, workshops én activiteiten voor jong en oud! We willen het 50-jarige jubileum dan ook niet missen én vieren het bestaan van het park met een bomenwandeling door IVN’er Ineke én een kinderactiviteit: Spot de Vogel!

Bomenwandeling door Ineke Deckers

Tijdens deze 45 minuten durende wandeling krijg je een indruk van de verscheidenheid aan bomen in het Amstelpark. Ineke laat je kennis maken met bomen als de eik, kastanje en beuk én we nemen een kijkje bij de moeras- en watercipres, de Japanse notenboom en de Douglasspar.

De wandelingen vinden plaats tussen 13:00-16:00 uur én hebben (nog) geen vaste tijden. Aanmelden kan ter plekke bij de kraam van de Vrienden van het Amstelpark, hoofdingang.

Spot de vogel in het Amstelpark (voor kinderen tussen 6-12 jaar)

Nederland zijn er alleen al meer dan driehonderd vogelsoorten. Dat zijn er dus echt een heleboel! Ook in het Amstelpark wemelt het van de vogels maar ze zijn niet altijd even makkelijk te zien en spotten! Altijd al willen weten hoe je al die vogels uit elkaar houdt? Met onze verrekijkers in de aanslag gaan we op 15 mei tussen 14:00 uur- 16:00 naar vogels speuren en ze herkennen aan kleur en geluid!

Ook kijken we of de ooievaars alweer terug zijn gekeerd naar hun nest en welke zangvogels hun deuntje laten horen! Wanneer je even stil bent hoor je ze overal zingen en kwetteren. Kan jij raden wie daar zingt? Sommige vogels vallen flink op, het kan niet bont genoeg! Weet jij waarom? Ook gaan we op zoek naar watervogels én speuren we naar de verschillen!  Kun je aan hun snavels zien wat zij het liefst eten? Wil jij weten of de fuut op deze speciale dag een feestkuif heeft, loop dan met ons mee!

We vertrekken om 14:00 uur en 15:00 uur in groepjes van 6-8 kinderen vanaf het Glazen Huis.

Algemene informatie

zondag 15 mei 2022 - 13:00 tot 16:00
Locatie: 
Hoofdingang Amstelpark
Nederland
Extra Informatie: 

Verzamelpunt Bomenwandeling: De wandelingen vinden plaats tussen 13:00-16:00 uur én hebben (nog) geen vaste tijden. Aanmelden kan ter plekke bij de kraam van de Vrienden van het Amstelpark, hoofdingang.
Verzamelpunt Spot de Vogel: We vertrekken om 14:00 uur en 15:00 uur in groepjes van 6-8 kinderen vanaf het Glazen Huis.