IVN natuur in Amsterdam
Natuur
Vanaf
dinsdag23okt201812:30

Heemtuin Sloterpark en Ruige Riet in de herfstvakantie

Dinsdag 23 en donderdag 25 oktober voor kinderen en volwassenen

Heemtuin Sloterpark is een verzameltuin met inheemse zeldzame en soms bedreigde flora. Een prachtig, uniek natuurgebied met een oer-Hollands laagveen moeraslandschap en een mergelheuvel. Natuureiland het Ruige Riet verschilt hierin, het is een ruig gebied waar begroeiïng en onderhoud aan de natuur worden overgelaten en waar minder verschillende soorten groeien.

Natuurgids Edith neemt je mee op excursie. Met in deze tijd van het jaar speciale aandacht voor paddenstoelen. Er zijn vier excursies. Twee op dinsdag 23 en twee op donderdag 25 oktober. Op beide dagen is de eerste excursie van 12:30 - 13:30 uur en de tweede van 15:00 - 16:00 uur.

Vertrekpunt
Gebouw de Drijfsijs, President Allendelaan 4 (tegenover Sloterparkbad).

Informatie
Meer informatie vind je op Facebook. Wil je zeker zijn van je deelname? Reserveer dan bij Edith Otten, heemtuinsloterplas@gmail.com.
Deze excursies zijn in samenwerking met natuurspeeltuin de Natureluur. Er zijn meer leuke activiteiten op 23 en 25 oktober en ook gedurende de rest van de herfstvakantie. Kijk op de Natureluur website! Een passe-partout voor een hele dag kost 3 euro.

Foto: Pixabay

Algemene informatie

dinsdag 23 oktober 2018 - 12:30
Locatie: 
Gebouw de Drijfsijs
President Allendelaan 4
Amsterdam
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname 3 euro.

Contactpersoon: 
Google Maps image