IVN natuur in Amsterdam
(Moes)tuinen
Vanaf
dinsdag16apr201919:00

Cursus Moestuinieren (VOL)

Helaas, de cursus is volgeboekt!

Met de handen in het haar of met de handen in de grond? Altijd al willen weten hoe je een moestuin begint en onderhoudt? Leer alles over grond(soorten), zaad, bevruchting, (eetbare) planten, wat een plant nodig heeft (bemesting), welke delen je kunt eten en biologisch tuinieren. Daarnaast tevens aandacht voor honingbijen en solitaire bijen, hommels, vlinders en vliegen en hun belangrijke rol in de bestuiving. Dit alles komt uitgebreid aan bod bij de moestuincursus van het IVN Amsterdam. Theorie maar natuurlijk ook zelf met de handen in de grond.

Opzet van de cursus

  • Dinsdag 16 april, 19:00-21:30 uur – Theorie
  • Dinsdag 7 mei, 19:00-21:30 uur – Theorie
  • Dinsdag 21 mei, 19:00-21:30 uur – Avondexcursie
  • Dinsdag 28 mei, 19:00-21:30 uur – Theorie
  • Zaterdag 15 juni – Excursie
  • Dinsdag 18 juni, 19:00-21:30 uur – Theorie


Locatie
Theorielessen:
F. Broekhuijsen-Leewiss Schooltuin, J.H. van Heekpad 5, Amsterdam.
Excursies: Locaties worden tijdens de lessen bekendgemaakt.

Docenten
Gert Snoei, Ko Veltman en Karin van Bodegraven.

Informatie
Voor inhoudelijke vragen mail je naar Gert Snoei, gertsnoei@hetnet.nl

Kosten
Voor leden/donateurs van IVN € 27,00 en voor niet-leden € 36,00. Dit bedrag kan overgemaakt worden op rekeningnummer NL81 INGB 0004 7406 01 ten name van IVN Amsterdam onder vermelding van Cursus Moestuinieren en je naam.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden met een mail naar de penningmeester van IVN Amsterdam: Ben de Graaf, penningmeester@ivnamsterdam.nl. Stuur een CC aan Gert Snoei, gertsnoei@hetnet.nl. Het is belangrijk om beiden op de hoogte te brengen van je aanmelding!
Meld je aan met de volgende gegevens: Cursus Moestuinieren, je naam, adres, woonplaats en (mobiele) telefoonnummer. En geef aan van welke IVN-afdeling je lid/donateur bent. Deze gegevens vermeld je ook van eventuele andere personen die je aanmeldt.

LET OP: Pas als zowel jouw gegevens als de betaling ontvangen zijn, is je aanmelding compleet. Je ontvangt een bevestigingsmail (of telefoontje) dat je/jullie kunt/kunnen deelnemen.

Als deelname niet mogelijk is omdat er teveel inschrijvingen zijn, dan wordt het betaalde cursusgeld teruggestort. Bij afzegging van jouw/jullie kant, wordt het betaalde cursusgeld (met aftrek van eventueel gemaakte kosten) tot één week van tevoren volledig teruggestort. Bij afzegging gedurende de laatste week voor start van de cursus, kunnen wij een bedrag van maximaal vijf euro administratiekosten inhouden.

Foto spruiten: Pixabay

Algemene informatie

dinsdag 16 april 2019 - 19:00
Theorieavonden en excursies
Locatie: 
F. Broekhuijsen-Leewiss Schooltuin
J.H. van Heekpad 5
Amsterdam
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: € 27,00 voor leden/donateurs van IVN en € 36,00 voor niet-leden

Contactpersoon: 
Google Maps image