IVN natuur in Amsterdam
Bloemen & Planten
Vanaf
zondag15mrt202011:00

Cursus Eten uit de natuur

Ook dit jaar zijn we er weer met een cursus Eten uit de natuur. We nemen je mee naar buiten en laten je beleven wat Nederland allemaal gratis en voor niets heeft te bieden. Het wordt weer kijken, proeven, ruiken en voelen en deze keer zelfs koken!

Carla de Bruin, Johan Kleijn en Katja Sienknecht nemen je mee op een culinaire ontdekkingstocht door je eigen leefomgeving.

De cursus bestaat uit drie excursies en één lesavond in het voorjaar (maart tot en met mei) waarbij we ons vooral zullen richten op bladeren, bloemen en wortels en twee excursies en een lesavond in het najaar, waar we focussen op vruchten en zaden. Als er genoeg belangstelling is, sluiten we af met een gezamenlijke 'eet-avond'.

Opzet van de cursus

  • Zondag 15 maart van 11:00-13:00 uur: Excursie Vogeleiland Amsterdamse Bos, verzamelen bij de ingang van de Geitenboerderij.
  • Woensdag 25 maart van 19:30-21:00 uur: Dia-lezing Eetbare bladeren, bloemen en wortels. Natuurfontein, Ite Boeremastraat 1 (WG-terrein).
  • Zondag 5 april van 11:00-14:00 uur (met lunch): Excursie Verzamelen en zelf koken in de Natureluur. Verzamelen bij De Drijfsijs, President Allendelaan 4, 1064 GW Amsterdam.
  • Zondag 17 mei van 11:00-13:00 uur: Excursie Eetbare bloemen en bladeren in het Schinkelbos. Verzamelen bij de parkeerplaats Schinkelbos.
     
  • Zondag 6 september van 11:00-13:00 uur: Excursie Vruchten en zaden Gijsbrecht van Aemstelpark. Verzamelen op het ontmoetingseiland.
  • Woensdag 16 september van 19:30-21:00 uur: Dia-lezing Eetbare vruchten en zaden. Natuurfontein, Ite Boeremastraat 1 (WG-terrein).
  • Zondag 27 september van 11:00-13:00 uur: Fiets-/wandelexcursie Verzamelen van vruchten en zaden (exacte locatie afhankelijk van het weer). Verzamelen bij de rode brug (dus NIET bij de hoofdingang), Europaboulevard ingang Amstelpark.

Docenten
Katja Sienknecht, Carla de Bruin en Johan Kleijn.

Informatie
Voor inhoudelijke vragen mail je naar Katja Sienknecht, shilabo@xs4all.nl

Kosten
Voor leden/donateurs van IVN € 30,00 en voor niet-leden € 40,00. Dit bedrag is inclusief de reader die je kunt downloaden en printen. Het bedrag kan overgemaakt worden op rekeningnummer NL81 INGB 0004 7406 01 ten name van IVN Amsterdam onder vermelding van Cursus Eten uit de natuur. Vermeld je naam en van welke IVN afdeling je lid/donateur bent. Deze gegevens vermeld je ook van eventuele andere personen voor wie je betaalt.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden met een mail naar de penningmeester van IVN Amsterdam: Ben de Graaf, penningmeester@ivnamsterdam.nl, met een cc aan Katje Sienknecht, shilabo@xs4all.nl. Meld je aan met de volgende gegevens: Cursus Eten uit de natuur, je naam, contactgegevens en van welke IVN afdeling je lid/donateur bent. Deze gegevens vermeld je ook van eventuele andere personen die je aanmeldt.

LET OP: Pas als zowel de gegevens als de betaling ontvangen zijn, is je aanmelding compleet. Je ontvangt een bevestigingsmail (of telefoontje) dat je/jullie kunt/kunnen deelnemen.

cursus eten uit de natuurAls deelname niet mogelijk is omdat er teveel inschrijvingen zijn, dan wordt het betaalde cursusgeld teruggestort. Bij afzegging van jouw/jullie kant, wordt het betaalde cursusgeld (met aftrek van eventueel gemaakte kosten) tot één week van tevoren volledig teruggestort. Bij afzegging gedurende de laatste week voor start van de cursus, kunnen wij een bedrag van maximaal vijf euro administratiekosten inhouden.

Foto's: Pixabay

Algemene informatie

zondag 15 maart 2020 - 11:00
Vijf excursies, twee lesavonden en (bij voldoende belangstelling) een afsluitende 'eet'-avond
Extra Informatie: 

Kosten: € 30,00 voor leden van IVN en € 40,00 voor niet-leden

Contactpersoon: