IVN Natuur- en Milieugroep Vught
Bomen & Struiken
Op
zaterdag05mrt202210:00

Knotploeg

op 5 maart op pad

De knotploeg is weer op pad!

De knotactiviteiten zijn op 11 december weer van start gegaan. Ook voor 2022 staan de data gepland: 8 januari, 22 januari, 5 februari, 19 februari en 5 maart. Na twee jaar ‘corona-verlof’ zijn er weer vele plekken waar achterstallig onderhoud nodig is. Dit jaar werd op 11 december het prachtige rijtje langs het weiland van Bart Teurlings onder handen genomen. Een dierbaar rijtje, vooral omdat vele jaren geleden deze bomen door de knotploeg zelf in de grond zijn gezet. Daar heerst een ideaal (vochtig) wilgenklimaat. En met de kikkerpoel aan de overkant vormt het een natuurrijk stukje Helvoirt.

De bekende deelnemers aan de knotactiviteiten zijn op de hoogte. Vanaf dit jaar werkt de knotploeg onder de vlag van IVN/Natuur- en Milieugroep Vught (IVN/NMV). Via die organisatie worden nu ook mensen vanuit de hele gemeente Vught uitgenodigd om mee te komen doen. Het gaat over vijf zaterdagochtenden lekker werken in de kou en in de nattigheid. De regelgeving gebiedt ons om het veilig te doen, alle deelnemers worden vooraf goed geïnformeerd en geïnstrueerd.

Meld je aan bij coördinator Marente Lokin (marentelokin@hotmail.com) als je ook mee wil doen. Aanmelden is echt nodig, want zij wil iedereen die in een boom klimt, kennen! Particulieren die een enthousiast groepje vrijwilligers kunnen gebruiken om knotwilgen of houtsingels, in of om het perceel, te onderhouden, kunnen zich ook melden bij Marente.

Algemene informatie

maandag 28 februari 2022 - 16:49