Duurzaamheid
Op
woensdag05okt201620:00

‘Vogels en bemesting’ bij IVN Grootegast e.o.

Graag attenderen wij u op onderstaande interactieve activiteit van onze collega's van IVN Grootegast e.o. rondom ‘Vogels en bemesting'

Op woensdag 5 oktober gaat ecoloog Henk Hut van Staatsbosbeheer met ons op zoek naar een antwoord op de vraag of er een relatie is tussen vogels en vermesting. Vermesting is het ‘verrijken’ van de bodem, het grondwater en het oppervlaktewater met voedingsstoffen. Hierdoor wordt het ecosysteem verstoord.
De vraag waar hij ons mee wil confronteren is ‘op welke manier heeft die vermesting invloed op vogels?’ Ook in onze omgeving.

Andere beïnvloedende oorzaken zijn naast vermesting, verzuring (dat nauw verwant is aan vermesting) en verstoring.

Dit laatste onderwerp wordt in onze afdeling niet zo vaak besproken, maar het is wel belangrijk.

Het programma is interactief. U kunt desgewenst op deze avond in de rol stappen van het fosfaat, de stikstof of kali of samen met iemand ammoniak zijn. Maar voor wie dat liever wil ook een roerdomp, paapje of grutto.

De avond zou een opmaat kunnen zijn voor de vogelcursus voor beginners die in het voorjaar van 2017 wordt georganiseerd door IVN Leek/Nietap en IVN Grootegast e.o. De cursus wordt ook gegeven door bioloog en ecoloog Henk Hut.

Daarom wordt u dan ook van harte uitgenodigd om op 5 oktober aanwezig te zijn. De avond wordt gehouden in Café De Klap, Hoofdstraat 16 te Grootegast en begint om 20.00 uur.
Toegang gratis.

 

Algemene informatie

woensdag 5 oktober 2016 - 20:00 tot 22:30
Locatie: 
Café de Klap
Hoofdstraat 16
9861 AH Grootegast
Nederland
Extra Informatie: 

Deze avond is interactief.

Google Maps image