Biodiversiteit
Op
donderdag06jun201919:00

Trage wandeling door bloem- en insectenrijk Sintmapark

Bloeiende wilde flora met bijbehorende fauna in de woonwijk

De nieuwe woonwijk in wording met een combinatie van zorgappartementen tussen reguliere woningen in wat straks Sintmapark gaat heten is nog volop in ontwikkeling.

Ondanks sloop en inleveren van terreindelen zijn een aantal pareltjes op het gebied van bijzondere flora goed bewaard gebleven.

Op 6 juni staan naar verwachting de orchideeën en de ratelaar in bloei. Ook veel andere planten tonen zich nu op hun mooist. Als het een mooie avond is, is de kans groot dat we ook vlinders, libellen, kikkers en ander klein grut zien.

Uitdrukkelijk gaan we tijdens deze wandeling ook de verbinding leggen tussen planten en insecten. Hoe afhankelijk zijn ze van elkaar, wat zegt een plant over de al dan niet aanwezigheid van bepaalde insecten en andersom.
Wat betekent dit voor beheer en habitat? En, wat kunnen wijzelf doen, zelfs in ons eigen kleine tuintje. Dus, veel interactie !

De route volgt (merendeels) goed gebaande paden zodat ook mensen die minder goed ter been zijn, of mensen die gebruik maken van rolstoel of rollator zonder beletsel mee kunnen met deze wandeling.

We vertrekken om 19.00 h. vanaf het centrale plein 'de Brink'.

Aan niet IVN-leden vragen we een bijdrage van € 2,50.

Algemene informatie

donderdag 6 juni 2019 - 19:00 tot 21:00
Wandeling met aandacht voor flora en bijbehorende insecten
Locatie: 
Sintmapark, de Zijlen
Spant 1
9356 EA Tolbert
Nederland
Extra Informatie: 

Vertrek vanaf centraal Brinkplein

Contactpersoon: 
Google Maps image