Paddenstoelen
Op
zondag15okt201713:30

Speuren naar paddenstoelen

In de paddenstoelenmaand op zoek naar ...

Kom speuren naar paddenstoelen met IVN Afdeling Leek-Nietap op zondag 15 oktober 2017
 

Paddenstoelen: zo zie je er niet één, zo zijn er ineens heel veel. Kom jij samen met je (klein)kinderen paddenstoelen speuren? Ga mee met de paddenstoelen excursie van IVN Afdeling Leek-Nietap op zondag 15 oktober in het Natuurschoonbos van Nietap van 13.30 tot 15.30. Vertrekpunt: Parkeerplaats aan de Natuurschoonweg (vlakbij de vroegere boswachters woning)

Ken jij het eekhoorntjesbrood, de aardappelbovist en de vliegenzwam al? In oktober organiseert IVN meer dan 80 paddenstoelen activiteiten op verschillende plekken in heel Nederland: speurtochten, kabouterpaden, knutselactiviteiten en meer. Ga met een IVN-natuurgids op pad en beleef, ontdek en leer meer over paddenstoelen!

Ook in Leek-Nietap gaan we paddenstoelen ontdekken. De gidsen zullen u vertellen over het mysterieuze leven van paddenstoelen, welke giftig zijn of niet en de betekenis van paddenstoelen voor de natuurlijke kringloop in het bos. Met een spiegeltje gaan we de onderkant van paddenstoel bekijken. Ook krijgt u een gratis zoekkaart om later zelf het bos in te gaan. Tijdens de wandeling hopen we ook van de warme herfstkleuren te genieten.

Deelname is gratis voor IVN-leden.
Niet leden betalen € 2,50; kinderen € 1,00.


 

Algemene informatie

zondag 15 oktober 2017 - 13:30 tot 15:30
Met kinderen op zoek naar paddenstoelen
Locatie: 
Natuurschoonbos Nietap
Vagevuurselaan
Nietap
Nederland
Extra Informatie: 

Start bij infopaneel en parkeerplaats aan de Natuurschoonweg - Vagevuurselaan

Contactpersoon: 
Google Maps image