(Moes)tuinen
Op
woensdag16okt201920:00

Lezing over streekeigen fruitbomen

Streekeigen fruitbomen in het Westerkwartier

Lezing over streekeigen fruitbomen Erven & Tuinen Westerkwartier. En informatie over de nieuwe workshops!

Woensdag 16 oktober van 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in Museum Wierdenland in Ezinge. Voor inwoners van de gemeente Westerkwartier.

Wilt u een boomgaard of fruitboom op uw erf of tuin? Heeft u interesse in streekeigen rassen van het Westerkwartier of de historie van fruit op de wierden?  Of praktische tips over het snoeien en aanplanten van fruitbomen?

In een boeiende lezing vertelt Jan Veel, van Vrienden van het Oude Fruit over specifieke soorten appels, peren en pruimen van het Westerkwarier. Heidi Renkema, Museum Wierdenland verteld over de historie van fruit op de wierden. Jan Woltema, van Vrienden van het Oude Fruit laat ons verschillende soorten appels en peren zien en proeven. Stieneke van der Wal, Het NoorderErf geeft uitleg over het snoeien van fruitbomen. En over de nieuwe workshops van Erven & Tuinen Westerkwartier die binnenkort worden georganiseerd. 

Naast de lezing is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en na te praten. U kunt appels en peren laten determineren. Er is informatie over Erven & Tuinen Westerkwartier, de workshops en de mogelijkheid om subsidie te krijgen op streekeigen beplanting. IVN Westerkwartier e.o. is er en u kunt kennis maken met specialiteiten kwekerijen de Baggelhof  en Ninabel, Vrienden van het Oude Fruit en natuurlijk Museum Wierdenland waar we te gast zijn.

Datum, locatie en kosten

Woensdag 16 oktober van 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in de Museum Wierdenland, Van Swinderenweg 10 in Ezinge. De lezing kost € 2,50  (incl. koffie en thee). Aanmelden is niet nodig.

 

Informatie

Meer informatie is te vinden op de website www.erven-tuinenwesterkwartier.nl of volg ons op www.facebook.com/erventuinenwesterkwartier.

 

 

Algemene informatie

woensdag 16 oktober 2019 - 20:00 tot 21:30
Lezing over soorten en gebruik van streekeigen fruit
Locatie: 
Museum Wierdenland
Van Swinderenweg 10
9891 AD Ezinge
Nederland
Google Maps image