Natuur
Op
donderdag10jan201919:30

Lezing over de natuur van Noordoost Polen

Inschrijving mogelijk voor een leden-reis in juni 2019 naar Noordoost Polen

Noordoost Polen staat bekend om haar prachtige natuur. Uitgestrekte moerasgebieden, meanderende rivieren, rijke bossen, meren en natuurlijk het laatste oerbos van Europa in Bialowieza.

Deze natuurgebieden herbergen een enorme rijkdom aan vogels, insecten, planten en nog veel meer. Wat het extra bijzonder maakt is dat het gebied lijkt op hoe het er vroeger bij ons uitzag. Vogels, insecten en planten die bij ons een zeldzaamheid, of zelfs verdwenen zijn, vind je hier nog volop! Het gebied is daarom heel populair bij vogelaars en natuurliefhebbers.

Op 10 januari komen Rikus Hulscher en IVN-er Marijke Akerboom ons er alles over vertellen. Rikus kent Noordoost Polen heel erg goed. Hij organiseert er al meer dan 25 jaar vogelreizen en natuurreizen.

In juni 2019 organiseert Rikus speciaal voor leden van de IVN-afdeling Leek-Nietap en Grootegast een 10-daagse reis waar na afloop van de lezing op ingeschreven kan worden. We gaan dan met een minibus of de trein naar Polen toe en verblijven in de gastenboerderij van Rikus, aan de rand van de Biebrzamoerassen. Van daaruit gaan we heel veel mooie gebieden bezoeken en genieten van alle prachtige flora en fauna.

De lezing vindt plaats op 10 januari 2019, om 19.30 uur in de bijschuur van Boerderij Cazemier, Hoofdstraat 27, 9356 AT Tolbert. 

Algemene informatie

donderdag 10 januari 2019 - 19:30 tot 22:00
Locatie: 
Bijschuur van de boerderij Cazemier
Hoofdstraat 27
9356 AT Tolbert
Nederland
Extra Informatie: 

Prijs:
IVN-leden 2,50 Euro
Niet-leden 4,00 Euro

Contactpersoon: 
Google Maps image