Bloemen & Planten
Op
donderdag21mrt201920:00

Lezing Bloemenweides

Wilt u een bloemenweide of kruidenrijk grasland bij het erf of in de tuin? De boomgaard aantrekkelijker maken voor bijen en vlinders of de moestuin inzaaien met wilde bloemen?

In een boeiende lezing vertelt Jasper Helmantel, eigenaar en kweker van Cruydt-Hoeck Wilde Bloemenzaden, over de aanleg en het beheer van bloemenweides. Behalve dat het leuk is om bloemen dicht bij huis te hebben is het enorm belangrijk voor bijen en andere insecten. Door kleine maatregelen, het juiste onderhoud en een beetje geduld worden onze erven en tuinen steeds mooier en zorgen we voor meer biodiversiteit.

Naast de lezing is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en na te praten. IVN Leek-Nietap en Grootegast zijn aanwezig om te vertellen over excursies naar natuurtuinen. Er is informatie over Erven & Tuinen Westerkwartier, de workshops en er zijn een aantal kwekerijen uit het Westerkwartier waar u kennis mee kunt maken. Bij de Cruydt-Hoeck kunt u op deze avond wilde bloemenzaden kopen zodat u direct aan de slag kan!

Meer informatie is te vinden op:

www.erven-tuinenwesterkwartier.nl

Of volg ons op www.facebook.com/erventuinenwesterkwartier.

Algemene informatie

donderdag 21 maart 2019 - 20:00 tot 21:30
Locatie: 
Boerderij Cazemier
Hoofdstraat 27
9356 AT Tolbert
Nederland
Extra Informatie: 

Datum en locatie
Donderdag 21 maart van 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in de Cazemier Boerderij, Hoofdstraat 27 in Tolbert.

Kosten
De lezing kost € 3,50 leden IVN betalen 2,50 (kop koffie of thee kost € 1,75)

Contactpersoon: 
Google Maps image