IVN Helden e.o.
Natuur
Op
zondag23dec201813:15

Winterwandeling in het vlakbroek

Wandeling

Traditioneel sluit IVN Helden het jaar af met een winterwandeling op zondag 23 december. Als laatste activiteit in het jubileumjaar kan het niet anders dat dat plaats vindt in Koningslust in het Vlakbroek.  De wens om dit gebied om te vormen tot natuurgebied was het start tot  de oprichting van IVN Helden 40 jaar geleden. De kartrekkers uit het verleden hebben er voor gezorgd dat het dal van de Everlosebeek nu een prachtig gebied is wat rijk is aan bijzondere planten, vogels en vlinders. Het stond vroeger in open verbinding met de Maas, de naam broek, wat moeras betekent duidt daarop. De verschillende bodemlagen, waaronder leem en zand afgezet in de ijstijd en de veenlaag ontstaan door plantenresten zorgen er voor dat dit ook nu nog een nat gebied is. De verschillende wandelpaden geven de bezoeker alle gelegenheid van dit prachtige gebied te genieten. De winterwandeling start om 13.30 uur bij de Poorterweg tegenover de kerk. Gezamenlijk vertrek om 13,15 uur  vanuit Helden bij het IVN gebouw. Jan Stevens, gids, vogelkenner en liefhebber van dit gebied zal de wandeling begeleiden.

Na de wandeling wordt er aan de deelnemers in het IVN gebouw iets warms aangeboden. Wilt U hier aan gebruik van maken dan s.v.p. doormailen naar facilitair@ivnhelden.nl .  Deelname is gratis.

Algemene informatie

maandag 3 december 2018 - 13:45
Extra Informatie: 

De winterwandeling start om 13.30 uur bij de Poorterweg tegenover de kerk. Gezamenlijk vertrek om 13,15 uur  vanuit Helden bij het IVN gebouw. Na de wandeling wordt er aan de deelnemers in het IVN gebouw iets warms aangeboden. Wilt U hier aan gebruik van maken dan s.v.p. doormailen naar facilitair@ivnhelden.nl .  Deelname is gratis.