IVN Helden e.o.
Duurzaamheid
Op
zaterdag06apr201909:00

Help mee met schoonmaak Maasoevers.

Schone Maas

Maasoevers opschonen in Kessel en Kessel-Eik op 6 april, aanvang 9:00 uur.

In het kader van de actie Schone Maas (https://www.schonemaas.nl) , gaan vrijwilligers uit de dorpen van Peel en Maas, de Maasoevers in Kessel en Kessel-Eik opschonen. Het is de bedoeling dat al het plastic, metaal en drankkartons (PMD) afval worden verzameld, zodat wordt voorkomen dat dit uiteindelijk in de zee terecht komt. Natuurlijk is dit maar een zeer kleine bijdrage in het verminderen van de “plastic soep”  in de oceanen. De schoonmaak actie heeft ook tot doel om de oevers van de Maas  een schoon aanzicht te geven en mensen bewust te maken van wat voor  impact het weggooien van afval heeft op de omgeving.

De opruimactie is gepland  vanaf de Mussenberg naar de oevers van Veers in Kessel en vindt plaats op zaterdagmorgen  6 april. Aanvang van het opruimen is om 9:00 uur; verzamelpunt is de kapel aan de Maasstraat in Kessel-Eik.  De totale lengte van de oevers die worden schoongemaakt bedraagt ongeveer 5 km, dus veel handjes zijn nodig!  Het vraagt ook om een goede verdeling van de vrijwilligers over de diverse stukken langs de Maas, daarom is aanmelding handig om de opruimers te verdelen over de diverse percelen. Aanmelden kan via: pr@ivnhelden.nl  of bellen naar Harrie Peeters 077-4622149/06-31687324. Verzoek is om zoveel mogelijk met de fiets te komen en  om het juiste schoeisel (laarzen) en kleding aan te trekken. Kinderen kunnen onder begeleiding van hun ouders meehelpen. Verwachte eindtijd is 12:00 uur, waarna er nog koffie en vlaai kan worden genuttigd.

Deze actie wordt door het IVN Helden georganiseerd, de Gemeente Peel en Maas levert de benodigde materialen voor het opruimen en het Waterschap stelt de container ter beschikking.  Staatsbosbeheer sponsort de actie.

Aanvang van het opruimen op 6 april is om 9:00 uur; verzamelpunt is de kapel aan de Maasstraat 62 in Kessel-Eik. Aanmelden kan via: pr@ivnhelden.nl  of bellen naar Harrie Peeters 077-4622149/06-31687324.

Algemene informatie

zaterdag 6 april 2019 - 09:00
Locatie: 
Kruising Maasstraat en Haagweg in Kessel-Eik
Maasstraat 62
Kessel, Netherlands
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image