IVN Helden e.o.
Natuur
Op
donderdag07feb201920:00

Campagne “natuur vriendelijk tuinieren” 

Maak de tuin klaar voor de natuur

We horen en lezen de laatste jaren alarmerende cijfers over de afname van verschillende soorten insecten en vlinders. Al zijn we niet dol op muggen en bijen als we zomers buiten zijn, ze zijn onmisbaar voor bestuiving en in de voedselketen m.n. voor de vogels
Dankzij zaden en vetbollen in de tuin gaat het redelijk met de vogels, zo blijkt tijdens de nationale tuinvogeltelling.
En wie ziet er nog een egel of molshopen in de tuin of in de bermen?
Terwijl ze onmisbaar zijn voor een goede bodem voor onze tuin.
Met een beetje aandacht en misschien kleine veranderingen in onze tuin kunnen we veel betekenen voor deze achteruitgang.
IVN Helden start daarom, met de ondersteuning van “Planten en bloemenclub Peel en Maas”, de campagne “diervriendelijk tuinieren”, waar de inwoners van gemeente Peel en Maas voor worden uitgenodigd mee te doen. De bedoeling is dat men zich aanmeldt voor een inspectie van de tuin. Dit kan een voor-, achter- of groentetuin zijn.
Er zijn een aantal criteria waar de tuin aan moet voldoen, wil men kans maken op een bord in de tuin met passende tekst.
Donderdag 7 februari 2019 om 20.00 uur is de aftrap met een info avond waar uitleg gegeven wordt over deze criteria.
Ook krijgen de aanwezigen tips om met weinig inspanning aan deze criteria te voldoen. Belangrijk om te weten is dat het geen wedstrijd is maar een manier om mensen te stimuleren de tuin zo in te richten dat de insecten en vlinders terugkeren in onze tuinen.
We hopen dat ook een groot aantal IVN leden aan deze campagne deel gaan nemen.

Algemene informatie

donderdag 10 januari 2019 - 19:15