Helden e.o.
Bomen & Struiken
dinsdag17nov2020

Ken jij een boom met een verhaal?

Het District IVN Limburg heeft de IVN afdelingen gevraagd om in het kader van een Bomenfestival volgend jaar een activiteit te organiseren. IVN Helden heeft in samenwerking met Meijel, Baarlo en Maasbree gekozen voor het organiseren van een fietstocht langs bijzondere bomen.
In dat verband roepen we iedereen, die woont in Peel en Maas en een bijzondere boom kent, op, om ons de zogenaamde 4 W’s van die boom door te geven.

De 4 W’s staan voor:
Waar staat hij, Wanneer is hij geplant en bij Welke gelegenheid of om Welke reden. Dat hoeven maar een paar korte vermeldingen te zijn, die wij dan in de route kunnen opnemen. Natuurlijk zou het erg mooi zijn als er mensen in de pen klimmen om ook nog een mooi verhaal over die boom te schrijven.
Dus, heb jij dat ?..... Denkend aan een boom in Peel en Maas kan ik niet slapen, En niet slapend denk ik aan die boom…..?” (naar het gedicht van JC Bloem, “Insomnia”). Dàn ben jij degene die wij oproepen de 4 W’s aan ons door te geven, en nog mooier een verhaal over een, voor jou, bijzondere boom in één van de kerkdorpen van Peel en Maas te schrijven.
Laat je inspireren door bijvoorbeeld Prinses Irene, die praat met bomen en dit vergelijkt met luisteren naar je hart, je innerlijke stem. Dat komt verdacht dicht in de buurt van mediteren.
Zij omhelst de bomen letterlijk èn figuurlijk, om zo verbinding te maken met de natuur en zich te laten ontroeren. Of neem Toon Hermans, die weer op een andere manier vaak een eindeloze boom kon opzetten over bijvoorbeeld iets dat ruiste in het struikgewas.

Wat let je om zelf eens een flinke boom op te zetten en een origineel, sprankelend, fantasierijk of waar gebeurd verhaal over een boom in Peel en Maas te schrijven. We willen graag je reactie met de 4 W’s en/of je verhaal voor 15 december per mail ontvangen op: pr@ivnhelden.nl met vermelding: bomen Laat je zintuigen spreken en verwonder je tussen de bomen in Peel en Maas!


Met dank en vriendelijke groet, IVN Helden e.o.