Geocaching IVN Helden Opdracht 5

5                  51.31730         6.00933     

https://www.ivn.nl/afdeling/ivn-helden-eo/geocaching-ivn-helden-opdracht-5     

Vogels in de tuin

In een tuin horen vogels: merels op het gras, op zoek naar regenwormen. Of mussen, scharrelend rond je terras. De zomeravondzang van de zanglijster. 

Tuinbezoek vogels
Vogels komen in tuinen voor voedsel en nestgelegenheid. Niet alle vogels zullen in een tuin nestelen maar vaak komen ze wel langs als er voldoende voedsel te vinden is. Ze zijn niet alleen aardig om te zien en te horen, ze zijn ook heel nuttig. Denk maar aan lijsters die slakken eten.
Of mezen die rupsen vangen. Door je tuin extra aantrekkelijk te maken voor vogels, zorg je er ook voor dat eventuele 'schadelijke' dieren op natuurlijke wijze bestreden worden.

Bron: https://www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn/vogels-in-de-tuin

 

Help vogels met 7 alledaagse daden

Vogel in de peel

Wat hebben koffie drinken, de heg snoeien en een boodschappentas op zak hebben met elkaar gemeen? Onverwacht misschien, maar met deze (en nog vier) alledaagse handelingen kunt u vogels helpen.

Hoe u met de onbenulligste, kleinste daden uiteindelijk een verschil kunt maken in het grote geheel. Niet in uw eentje, maar wel als alle mensen die dit artikel lezen meedoen.

Bron: https://www.ivn.nl/afdeling/bernheze/help-vogels-met-7-alledaagse-daden

Ook in jouw tuin of woonomgeving zijn er vogels. In het kastje ligt een zoekkaart vogels voor jou. Kijk eens of jij deze vogels de komende tijd kunt vinden?

Stuur  foto’s van alle vogels op de kaart die je gevonden hebt naar jongerenwerkgroep@ivnhelden.nl De maker van de mooiste foto krijgt een leuke attentie.

Neem de zoekkaart mee en ga naar de volgende geocach:

51.32084         6.00545

PS: Wist je dat er een vogelwerkgroep is bij IVN Helden e.o.  Deze werkgroep adviseert over vogels, houdt vogeltellingen en zorgt voor nestkasten.

Is het kastje bijna leeg? Meld het even bij jongerenwerkgroep@ivnhelden.nl.

Eindpunt