Geocaching IVN Helden Opdracht 3

3              51.31478         6.01545         

https://www.ivn.nl/afdeling/ivn-helden-eo/geocaching-ivn-helden-opdracht-4 

Nationale parken: look-a-likes

Wereldwijd zijn er de mooiste Nationale Parken; gigantische koraalriffen en uitgestrekte woestijnvlakten. Maar wist je dat er in Nederland ook een 'Great Barrier Reef' en een 'Serengeti woestijn' om de hoek is? Verbaas je over de gelijkenissen en bezoek zelf één van de 21 Nationale Parken in Nederland!

Bron: https://www.ivn.nl/nieuws/nationale-parken-look-a-likes

Regionale parken: De Heldense Bossen

Het gebied tussen de gemeenten Helden, Kessel, en Maasbree wordt begrensd door een omvangrijk stuifduinengebied. Grotendeels is dit in het verleden beplant met grove den. In het Heldense gedeelte spreekt men over de Heldense bossen.
Vroeger werd het hout gebruikt als mijnhout. Tegenwoordig vindt er zo goed als geen exploitatie meer plaats. 

Het bosgebied valt vooral te beschouwen als rustgebied. Het verleent zijn waarde vooral aan de uitgestrektheid. Er wordt gewandeld en gefietst zonder dat er een recreatieve druk op ligt. 

De leeuw is los

Er zijn diersoorten die hebben kunnen profiteren van de droogte. Eén ervan is de mierenleeuw.

Bron: https://www.ivn.nl/afdeling/valkenswaard-waalre/nieuws/de-leeuw-is-los

Zandhagedis

Het was stil de vorige week in de Brunssummerheide. Heel weinig mensen maakten een anderhalvemeterwandeling. Mijn wandelpartner was mij al voorgegaan op onze vaste route, want ik ben niet meer zo snel.

Plots hoorde ik wat ritselen rechts van het pad. Behoedzaam liep ik in de richting van het geluid. Nog net zag ik een groene hagedis wegflitsen tussen de heistruiken. Een Zandhagedis! Wat een waarneming! Daar moest ik toch een mooie foto van kunnen maken! Maar hij was te snel. Ik zag hem niet meer terug tussen de vegetatie.

Bron: https://www.ivn.nl/afdeling/ubach-over-worms/nieuws/zandhagedis

 

Ook in jouw tuin en woonomgeving zijn er dieren. In het kastje ligt een zoekkaart beestjes in je tuin of woonomgeving voor jou. Kijk eens of jij deze beestjes de komende tijd kunt vinden?

Stuur  foto’s van een beestje op de kaart dat je gevonden hebt naar jongerenwerkgroep@ivnhelden.nl. De maker van de mooiste foto krijgt een leuke attentie.

Neem de kaart mee en ga naar de volgende geocach:

51.31594   6.01529

PS: Wist je dat er een zoogdierenwerkgroep is bij IVN Helden e.o.  Deze werkgroep adviseert over dieren, inventariseert onder andere dassen, zorgt voor vleermuizen etc.

Is het kastje bijna leeg? Meld het even bij jongerenwerkgroep@ivnhelden.nl