Helden e.o.
Biodiversiteit
Op
zondag26apr202020:15

Excursie en bezoek aan de Langakkers in Leende

Ondervind hoe je natuur kunt inrichten.

De Langakkers is sinds 2003 een landgoed volgens de Natuurschoonwet. Voorheen was het een agrarisch bedrijf, dat in bezit was en is van de familie Winters. In de jaren 90 heeft Roel Winters besloten zijn agrarisch werkzaamheden voor een deel stop te zetten en zijn landbouwgrond te extensiveren en gedeeltelijk om te zetten tot nieuwe natuur.

Het doel is op de Langakkers een kleinschalig, agrarisch cultuurlandschap te creëren. Verschillende vormen van grondgebruik worden gehanteerd, waaronder extensieve begrazing, bloemrijk grasland, kruidenrijke akkers en ruigtes. Sinds 1996 heeft hij ook verschillende landschapselementen aan het landschap toegevoegd om de biodiversiteit en de schoonheid van het gebied te verhogen.

Kijk voor meer informatie op de mooie website: https://delangakkers.nl/ en geniet van de mooie video over dit unieke stuk natuur.

IVN Helden gaat er op bezoek, Roel Winters zal ons door het gebied leiden in een begeleide wandeling van ongeveer anderhalf uur. Het aantal deelnemers is beperkt , vandaar dat opgave voor deze excursie noodzakelijk is. Van de deelnemers een eigen bijdrage gevraagd van 7 Euro voor de excursie en het vervoer. Na de wandeling drinken we nog koffie of thee.

Zondag 26 april, vertrek 8:15 bij het IVN Gebouw te Helden.

Informatie en aanmelding voor de excursie-wandeling:

Harrie Peeters

Email: pr@ivnhelden.nl

tel: 06-31687324

Algemene informatie

zondag 26 april 2020 - 08:15
Zondag 26 april, vertrek 8:15 bij het IVN Gebouw te Helden.
Locatie: 
Langakkers
Valkenswaardseweg 29C
Leende
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image