Eys
Bomen & Struiken
Op
donderdag21nov201919:30

Euver de Limburgse Freutweij en Bongerd

Lezing door Jean Slijpen

IVN, afdeling Eys organiseert op donderdagavond 21 november in het gebouw op de Boerenberg in Eys een lezing over de hoogstamboomgaarden in Zuid-Limburg. Zowel in het voorjaar met de prachtige bloesem, alsook in de oogsttijd zijn hoogstamboomgaarden een lust voor het oog en kenmerkend voor ons landschap.

Jean Slijpen, veelgevraagd spreker en lid van het Pomologisch genootschap Limburg, neemt ons mee in zijn verhaal over de fruitcultuur in Zuid-Limburg. Oorsprong van de fruitcultuur, functie van de boomgaard, achteruitgang van het hoogstamareaal in de jaren 60 en de acties tot het behoud komen aan de orde in zijn presentatie, evenals de uitleg over de diverse fruitsoorten en het gebruik van het fruit, zoals voor fruitvlaaien en stroop stoken. De lezing wordt gelardeerd met fraaie beelden uit onze omgeving.

De lezing is zowel bestemd voor leden als niet-leden van IVN, afdeling Eys. Aanmelden vooraf is niet nodig. U kunt binnenlopen vanaf 19.15 uur, de lezing start om 19.30 uur. De lezing duurt ca. 2 uur, inclusief een kleine pauze. U kunt parkeren langs de doorgaande weg (parkeerplaats achter de kerk) of in de zijstraten rondom de kerk. Halverwege de parkeerplaats loopt een wandelpad naar boven, naar het IVN-gebouw. De entree is gratis, maar een vrije gave voor koffie en onkosten wordt zeer op prijs gesteld.

Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen bij Gerard Nabben, 043-4502478, secretariaat@ivneys.nl

Informatie over IVN, afdeling Eys in het algemeen via www.ivn.nl/afdeling/ivn-eys

Algemene informatie

donderdag 21 november 2019 - 19:30
Contactpersoon: