Eys
IVN
Op
zondag07apr201909:45

Een feestelijke dag mét wandelingen in het teken van de wegkruisen in en om Eys

Op zondag 7 april a.s. organiseert IVN, afdeling Eys een feestelijke dag in het teken van de wegkruisen in en om Eys. Op deze dag wordt het prachtige nieuwe wegkruisenboekje aangeboden aan onze burgermeester en wethouders. Daarna is het mogelijk om onder leiding van een gids een korte of langere wandeling te maken langs een aantal wegkruisen.

U bent vanaf 9.30 uur welkom in het verenigingsgebouw op de Boerenberg. (Opgang via de parkeerplaats langs de doorgaande weg) Daar start om 9.45 uur het officiële gedeelte. Om 10.00 uur beginnen er twee wandelingen: een kortere, van ca. 5 km., die voornamelijk langs wegkruisen in het dorp leidt, met één klimmetje naar een mooi kruis met uitzichtpunt erbij.

De langere wandeling, ca. 11 kilometer is tevens een natuurwandeling en volgt een aantal wegkruisen richting Mingersborg en Eyserheide.

Voor wie er nog niet genoeg van heeft of in de ochtenduren verhinderd is vertrekken er om 14.00 uur vanaf het kermisterrein (hoek Kanariestraat/Nachtegaalstraat) opnieuw twee wandelingen:

De eerste, van ca. 4 km. is geschikt voor mensen voor wie het klimmen wat veel is, deze route gaat alleen door het dorp.

De andere route, van ca. 8 km. voert langs een aantal mooie kruisen aan de zuidkant van Eys.

Degene die zowel ’s morgens als ‘s middags de lange route loopt heeft zo in één dag alle objecten uit het boekje gezien. Maar ook een korte route langs een aantal kruisen is boeiend vanwege de geschiedenis en achtergronden die u erbij verteld krijgt.

Na afloop is het boekje te koop via de gidsen.

Voor alle wandelingen is stevig schoeisel aanbevolen!

In verband met de organisatie is het noodzakelijk dat u zich aanmeldt vóór 3 april. Liefst via e-mail voorzitter@ivneys.nl  of telefonisch 043-4506270

Nadere informatie is te verkrijgen bij Constance Kerremans via hetzelfde e-mailadres en telefoonnummer.

Wij hopen u te verwelkomen op een van onze wandelingen op 7 april!

Algemene informatie

zondag 7 april 2019 - 09:45