IVN Eerbeek e.o.
Vogels
Op
zondag14apr201907:00

Vroege vogels

Kijken en luisteren naar vroege vogels

Als de dagen lengen en de winter zijn grip op de natuur verliest, keren de eerste vogels terug van hun winterverblijven. Zij brengen alles in gereedheid om een nieuwe generatie groot te brengen. Dat betekent een goed territorium zoeken en een partner. Voor beide maken de mannelijke vogels gebruik van hun zang, die voor elke soort vogel anders klinkt.

Om de vogels bij hun zang toe te horen houden wij op zondag 10 april  een vroege-vogelexcursie. Deze wordt gehouden op landgoed Voorstonden en begint s ochtends om 07.00 uur. Dat tijdstip is gekozen omdat de vogels zich vooral in het begin van de dag uitbundig laten horen. Doordat in deze tijd van het jaar de bomen nog niet vol in het blad zitten zijn de zangers vaak ook nog eens goed te zien.

Aan deze vroege vogelexcursie kan iedereen gratis deelnemen. Na afloop kan men wel, geheel vrijblijvend, een bijdrage geven voor het IVN-werk. Het spreekt vanzelf dat men zich warm moet kleden want het luisteren en kijken naar vogels betekent veel stilstaan en weinig doorstappen. Verder is het raadzaam om goed schoeisel aan te trekken want het terrein kan op sommige plaatsen nogal drassig zijn. Uiteraard is een verrekijker een bijna noodzakelijk instrument als men de vogels niet alleen wil horen maar ook goed wil zien.

De excursie duurt anderhalf tot twee uur. Bij regen en sterke wind zal deze excursie niet doorgaan. Deze beslissing zal op onze website worden vermeld. 

Algemene informatie

zondag 14 april 2019 - 07:00
Locatie: 
Parkeerplaats Voorstonden
Voorsterweg 142-146
6971 KD Brummen
Nederland
Google Maps image