Over IVN Eelde-Paterswolde

Wij hebben veel leuke activiteiten; ook voor kinderen. We houden regelmatig excursies in de natuur en die gaan over dieren en het landschap en over vogels en planten of over paddenstoelen. Ook zijn er lezingen; recent nog van de bekende NOS-weerman en klimaatdeskundige Peter Kuipers Munneke. Ook waren er lezingen met prachtige foto's van Anne van der Zijpp over de natuur in onze omgeving en van Edo Hiemstra over wolven in Nederland. 

Met enige regelmaat organiseren wij ook specifieke cursussen. De laatste ging over natuurfotografie. Wij doen ook mee aan landelijke evenementen, zoals de Natuurwerkdag of de Nacht van de nacht.

De Vogelwerkgroep spot vogels, de Plantenwerkgroep inventariseert planten, de mensen van het Vlinderkampje zorgen ervoor dat vlinders, bijen en mensen zich er goed thuis voelen. Ook is er een Bijenbosje voor honing- en wilde bijen. Het meest recent is ook de werkgroep Steenuilen in samenwerkin g met IVN Vries. Verder houden we in de gaten dat grote veranderingen in onze omgeving niet ten koste gaan van de natuur. Tenslotte steunen wij ook graag acties van andere IVN verenigingen, zoals die van Borger Odoorn: Leg een bloemenweide aan.

Twee maal per jaar verschijnt GROEN.

U kunt ons mailen via secr.ivnep@gmail.com

IVN Eelde-Paterswolde is een erkende ANBI instelling.

Foto: Aafke Pot-Ellen