IVN Ede 50 jaar

In 2018 vierde IVN afdeling Ede haar 50-jarig jubileum.

Ter gelegenheid hiervan maakte Leo Klapwijk deze korte rapportage over de activiteiten van IVN Ede.

In Ede Stad verscheen het artikel Mensen leren kijken naar natuur van de hand van Mathilde van Ravensberg.

 

Programma jubileumjaar IVN Ede

Op dinsdag 22 mei 2018 hebben we het 50-jarig jubileum van onze afdeling op feestelijke wijze gevierd. We deden dit in Parkhotel De Bosrand te Ede.

Ester Oskam schreef over deze avond Persbericht IVN Ede 50 jaar - jubilieum avond. Het artikel was tevens te lezen in Ede Stad.

23 juni 2018. Open Dag kinderboerderij en Opening van vernieuwde Proosdijpark in Ede. IVN Ede bood een informatiepaneel aan en was aanwezig met diverse activiteiten, waaronder Braakballen pluizen, Waterdiertjes vangen op het droge (met een magneetje) en een Slakkenrace. Lees hier Proosdijpark het verslag van de middag.

7 juli 2018. Tijdens de kunstmarkt in Bennekom was er die dag ook de controle van de gierzwaluwnestkasten, onder meer een kinderactiviteit. Esther Oskam maakte een verslag Jonge gierzwaluwen.

10 tot 21 september 2018. Project Vlinderstruik. Schoolgidsen boden “hun” 40 scholen een vlinderstruik aan en plantten die bij de school. Ook plantten zij een paal met een plank waarop een vlinderzoekkaart is bevestigd. De vlinderstruiken werden aangeboden door tuincentrum de Driesprong.

Scholenwerkgroep plant vlinderstruiken bij scholen: IVN viert 50 jaar met vlinderstruiken.