IVN Ede 50 jaar

In 2018 viert IVN afdeling Ede haar 50 jarig jubileum.

 

Ter gelegenheid hiervan maakt Leo Klapwijk deze korte rapportage over de activiteiten van IVN- Ede.

 

In Ede Stad verscheen het artikel Mensen leren kijken naar natuur van de hand van Mathilde van Ravensberg.

 

Programma jubileumjaar IVN Ede

Op dinsdag 22 mei willen we het 50-jarig jubileum van onze afdeling op feestelijke wijze vieren. We doen dit in Parkhotel De Bosrand te Ede.

Ester Oskam schreef over deze avond: Persbericht IVN Ede 50 jaar - jubilieum avondHet artikel is tevens te lezen in Ede Stad.

 

23 juni 2018 Open Dag kinderboerderij en Opening van vernieuwde Proosdijpark in Ede. IVN Ede biedt een informatiepaneel aan en is aanwezig met diverse activiteiten, waaronder: Braakballen pluizen, Waterdiertjes vangen op het droge (met een magneetje) en een Slakkenrace. Lees Proosdijpark het verslag van de middag.

 

7 juli tijdens kunstmarkt in Bennekom en controle gierzwaluwnestkasten kinderactiviteit. Esther Oskam maakte een verslag: Jonge gierzwaluwen

 

10 tot 21 september: Project Vlinderstruik. Schoolgidsen boden “hun” 40 scholen een Vlinderstruik aan en plantten die bij de school. Ook plantten zij een paal met een plank waarop een vlinderzoekkaart is bevestigd. De vlinderstruiken worden aangeboden door tuincentrum de Driesprong.

IVN viert 50 jaar met vlinderstruiken