IVN Ede
IVN
Op
zaterdag16apr202206:00

Vogelzangexcursie in de Sysselt

Wandel mee en ontdek de vele vogelgeluiden in het Sysseltse bos ten oosten van de voormalig Edese kazernes.

Op zaterdag 16 april organiseert de Vogelwerkgroep van IVN afdeling Ede een ongeveer 2,5 uur durende wandeling door dit gevarieerde bos met veel historie. Op de Sysselt ligt een van de hoogste punten van de stuwwal Wageningen en Lunteren en het gebied loopt over in de weidse natuur van de Ginkelse heide. Ondanks dat de Sysselt al eeuwenlang als productiebos wordt beheerd en er veel gebouwd wordt noordelijk (Kazerneterreinen) en zuidelijk (Enkawijk) van het gebied, herbergt hier zich een grote verscheidenheid aan planten, insecten en vogels. Steeds meer vogels komen terug uit hun overwinteringsgebied en zullen weer volop te horen zijn, maar ook hebben we kans op vogels die jaarrond in het gebied leven, zoals zwarte specht, havik en glanskop.

Omdat we redelijk ver gaan lopen is goed schoeisel onontbeerlijk en is het meenemen van een verrekijker aan te bevelen. Bij deze excursie wordt ontraden uw hond mee te nemen, ook is de excursie niet geschikt voor mensen die minder ter been zijn.

Start is om 06.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Nieuwe Kazernelaan. Let op: dit is een andere startplek dan in het activiteitenprogramma 2022 staat. Dit i.v.m. werkzaamheden rond het station Ede-Wageningen. Deelname is gratis, wel kan een vrijwillige donatie worden gedaan die ten goede komt aan giro555. Aanmelden voor de excursie is niet nodig. Gidsen zijn Arjen Barten en Jacob Kamphuis. Voor meer informatie: 06-12349661

Vogelzangexcursie in de Sysselt

Foto: Jacob Kamphuis

Algemene informatie

zaterdag 16 april 2022 - 06:00 tot 08:30
Locatie: 
Nieuwe Kazernelaan
Ede
Nederland
Google Maps image