IVN Ede
IVN
Op
zaterdag30apr202205:00

Vogelzangexcursie Doesburgerbuurt

Wandel mee en ontdek de vogelzang in het gebied ten westen en ten noordwesten van woonwijk Kernhem.

Op zaterdag 30 april 2022 organiseert de Vogelwerkgroep van IVN afdeling Ede een ongeveer 3 uur durende wandeling door dit oude cultuurlandschap dat wordt gekenmerkt door veel knotbomen, bosjes en andere landschapselementen. Er wordt nog volop gebouwd, tussen het westelijke deel van Kernhem en de A30 zal een groene buffer worden ingericht. Er is een oeverzwaluwwand gerealiseerd en mogelijk dat wij deze vogels gaan horen en zien. Verder is er kans op diverse zangvogels waarvan er eind april steeds meer vanuit hun winterverblijf zijn teruggekeerd.

Omdat we redelijk ver gaan lopen is goed schoeisel onontbeerlijk en is het meenemen van een verrekijker aan te bevelen. Bij deze excursie wordt ontraden uw hond mee te nemen, ook is de excursie niet geschikt voor mensen die minder ter been zijn.

Vogelzangexcursie DoesburgerbuurtStart om 5.00 uur vanaf de carpoolplaats N224/ A30 (tegenover Kernhem) in Ede. Deelname is gratis, wel kan een vrijwillige donatie worden gedaan die ten goede komt aan giro555. Aanmelden voor de excursie is niet nodig. Gidsen zijn Dico Wijma en Dick Krijtenburg, voor meer informatie 06-23612002.

Algemene informatie

zaterdag 30 april 2022 - 05:00
Locatie: 
de carpoolplaats N224/ A30 (tegenover Kernhem)
Ede
Nederland
Google Maps image