IVN Ede
IVN
Op
zaterdag09apr202206:00

Vogelzangexcursie Bennekomse Bos

Op zaterdag 9 april organiseert Vogelwerkgroep IVN-Ede een vogelzangexcursie. Er wordt gewandeld in het Bennekomse bos en natuurlijk wordt ook het Bennekomse Heitje niet overgeslagen. Het is altijd afwachten welke vogels zich zullen laten zien, maar bij een vogelzangexcursie gaat het natuurlijk ook in de eerste plaats om het geluid.

Deze ochtendwandeling is heel geschikt voor beginnende vogelaars. Naast de standvogels zijn inmiddels ook al weer enkele zomergasten weer terug. Maar in deze periode van het jaar is het weer van het moment sterk bepalend welke soorten zich laten horen.

Herkenning op basis van het geluid staat centraal, maar een verrekijker is toch altijd handig wanneer de vogels zich ook willen laten bekijken. Juist nu de bomen nog kaal zijn, is die kans wat groter dan later in het voorjaar.

Start om 6.00 uur vanaf de slagboom aan het eind van de Hullenberglaan, nabij het koepeltje. De duur van de wandeling is ca. 2,5 uur. Bij deze excursie wordt ontraden uw hond mee te nemen. Deelname is geheel gratis en aanmelden van tevoren is niet nodig.

De gidsen zijn Hans Westendorp (tel 0318 - 418465) en Rob Nagtegaal.

Algemene informatie

zaterdag 9 april 2022 - 06:00 tot 08:30
Locatie: 
Hullenberglaan
Bennekom
Nederland
Google Maps image