IVN Ede
(Zoog)dieren
Op
dinsdag20nov201820:00

Uitnodiging Lezing

Hugh Jansman

Lezing “Wilde paarden, zwijnen, edelhert, wolven en natuurbeheer in de Oostvaarderplassen en op de Veluwe” door Hugh Jansman op 20 november 2018

 

 

Afgelopen winter leidde de sterfte van wilde dieren in de Oostvaarder plassen tot een heftige maatschappelijke discussie. Nu de media-aandacht wegebt blijft er een aantal prangende vragen liggen voor wildbeheer en natuurbeleid in de Oostvaarderplassen (paarden) maar ook bv op de Veluwe (edelherten, zwijnen). Reden voor de leden van de Natuurgidsenwerkgroep om Hugh Jansman (dier ecoloog bij Alterra-Wageningen UR) te vragen zijn visie op het gebeuren aan ons voor te leggen.

 

Op 20 november 2018 begint hij zijn lezing met de ecologie van het edelhert op de Veluwe om vervolgens een aantal lijnen door te trekken naar de gebeurtenissen in de Oostvaarder- plassen en te eindigen met “onze” emoties over de komst van de wolf specifiek en natuurbeheer in het algemeen.. 

  

Plaats: de Zanderij, Nijverheidslaan 23-A, 6717 EV Ede

Aanvang: 20.00

Datum: dinsdag 20 november 2018

 

Graag aanmelden voor 06  november bij christelsten@planet.nl

 

Over Hugh Jansman:

“Ik werk sinds 1999 als dierecoloog bij Alterra-Wageningen UR. Na mijn opleiding Biomedische Wetenschappen (RUL) heb ik me gespecialiseerd in de overleving van populaties en ecosystemen. Mijn expertise is het weer vitaal krijgen van bedreigde dierpopulaties. Belangrijke projecten waarin ik heb meegewerkt zijn o.a. de herintroductie van de otter, behoud van het korhoen, duurzaam beheer van hoefdieren en hoe als maatschappij om te gaan met de terugkeer van de wolf. Hierover publiceer ik regelmatig in internationale tijdschriften en daarnaast spreek ik op congressen. Ook word ik frequent geïnterviewd over deze aansprekende thema’s en diersoorten. Rode lijn in mijn verhaal is steeds weer de veerkracht van de natuur en daarnaast het spannende werkveld in deze drukkere wereld: hoe als soort te overleven in een sterk door mensen gedomineerde leefomgeving.”

 

Voor meer informatie: https://www.wur.nl/nl/Dossiers/dossier/Wilde-hoefdieren.htm

Algemene informatie

dinsdag 20 november 2018 - 20:00
Locatie: 
De Zanderij
Nijverheidslaan 23-a
Ede
Nederland
Google Maps image