IVN Ede
IVN
Op
maandag23nov202020:00

Online lezing KNNV, afdeling Wageningen en omstreken, en IVN Ede maandagavond 23 november 2020, 20.00 uur via Zoom

'Libellen en vlinders in de Groene Grens en uitleg over het project Tel Insecten Mee'

Meld je uiterlijk 20 november aan bij ineke_ammerlaan@hetnet.nl. Je ontvangt een digitale uitnodiging voor de Zoom bijeenkomst op 22 november.

In 2020 heeft een aantal leden van de KNNV-veldgroep vlinders en libellen en de KNNV-nachtvlindergroep het gebied De Groene Grens geïnventariseerd. De Groene Grens is een nieuw natuurgebied aan de oostkant van Veenendaal met een bijzondere vegetatie die aantrekkelijk is voor vlinders en libellen.

Tineke van de Sar en Guda Poot presenteren op 23 november een overzicht van de waargenomen libellen- en dagvlindersoorten. Maurice Franssen geeft een korte presentatie over de waargenomen nachtvlinders.

Voor diegenen die door deze presentaties helemaal enthousiast zijn geworden over het waarnemen van vlinders en libellen geven Henk de Vries en Gerdien Bos van de Vlinderstichting een korte uitleg over het project Tel Insecten Mee. TIM is een samenwerkingsverband van De Vlinderstichting en een aantal gemeentes in Nederland waaronder de gemeente Ede (en mogelijk in de toekomst ook de gemeente Wageningen). Deze gemeentes willen bewoners stimuleren om, (dag- en nacht)vlinders, libellen en hommels te tellen in hun eigen omgeving.

Algemene informatie

maandag 23 november 2020 - 20:00
Lezing via Zoom