IVN Ede
Op
zaterdag04mrt201714:00

Met IVN naar de knoppen

Juist in deze periode van het jaar tonen bomen en struiken kenmerken die in andere jaargetijden niet of zeer moeilijk zijn waar te nemen. Men zal niet direct geloven dat veel bomen en struiken aan een takje, met maar een paar knoppen, al op naam zijn te brengen. En dan gaat het niet alleen om de vorm, grootte en plaatsing van de knoppen maar er is nog zo veel meer aan zo’n takje te zien. Wat dacht u van de knopvorm, de plaatsing van de knoppen, haren, lenticellen, schorskleur en doorns. Geen roos zonder doornen weet u wel? Of heeft een roos misschien helemaal geen doorns maar stekels, en wat is dan wel het verschil tussen die twee? Hoe zie je het verschil tussen een zachte en een ruwe berk of is dat te voelen en wat is het verschil tussen een zomereik en een wintereik? U wist niet dat er meer soorten berken en eiken waren? Wist u dat er verschillen tussen boomsoorten zijn te ruiken maar ook de schors van de stammen is heel specifiek om bomen aan te herkennen. Kortom het wordt een wandeling voor alle zintuigen.

 

Om U in de gelegenheid te stellen uw vragen te beantwoorden en u met dit alles kennis te laten maken gaat de IVN-gids graag met u op pad.

 

Warme kleding en goed schoeisel is aan te bevelen, je weet maar nooit, want het kan vriezen of het kan dooien! Een vergrootglas of loep is nuttig.

 

De start van de wandeling is om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats aan het begin van de koeweg in het Edese bos. Coördinaten: N 52 3 18, E 5 40 50.5

De wandeling duurt ca 1½ uur met de mogelijkheid tot uitloop tot 2 uur, afhankelijk van vragen en weer.

Opgave van tevoren is niet nodig

Deelname: zo als vanouds geheel gratis.

De gids is Dick Klein Geltink

Voor informatie tel. 0318 632673 ('s avonds)

Algemene informatie

zaterdag 4 maart 2017 - 14:00
N 52 3 18 E 5 40 50.5
Locatie: 
P-plaats N304 Koeweg
Koeweg
Ede
Nederland
Google Maps image