IVN Ede
Overig
Op
dinsdag13nov201820:00

Lezing fotowerkgroep

Op dinsdag 13 november 2018 komt Mark van Veldhuizen uit Lunteren ons vertellen (en foto’s tonen) over zijn werk als natuurfotograaf.
Dit is een z.g. open avond, georganiseerd door de werkgroep Natuurfotografie van IVN Ede. Open avond betekent dat iedereen welkom is om deze lezing bij te wonen; dus alle IVN-leden met introducé en andere belangstellenden.

De lezing begint om 20 uur in “de Zanderij” Nijverheidslaan 23-A Ede.


Mark introduceert zichzelf als: “De argeloze wandelaar of ruiter in de Veluwse bossen zal Mark van Veldhuizen niet snel tegen het lijf lopen. De natuurfotograaf is het liefst op de rand van dag en nacht aan het werk. Hij heeft een voorliefde voor tegenlicht”. "Wanneer je tegen de zon inkijkt, als die net opkomt, lijkt alles rood en goud te kleuren. Als er dan ook nog wat nevel aanwezig is, lijkt elke boom en elke struik een kunstwerk. 's Winters lichten de dode beukenblaadjes die nog aan de takken zitten, fel oranje op in het volle tegenlicht van de laagstaande zon. Als het dan windstil is, verschijnen er overal prachtige zonneharpen. Kijk, daar zie ik de hand van de Schepper in".


Zijn foto's wonnen al diverse prijzen in landelijke en internationale fotowedstrijden.

Algemene informatie

dinsdag 13 november 2018 - 20:00
Locatie: 
De Zanderij
Nijverheidslaan 23-a
Ede
Nederland
Google Maps image