IVN Ede
IVN
Vanaf
donderdag14jan202120:00

Klimaatcursus 'De Groene Verandering' in 2021 in Ede en Veenendaal

Leer hoe jij het verschil kunt maken voor onze planeet.

De klimaatcrisis is nog steeds aan de gang.

Wie benieuwd is naar de link tussen mens en klimaat en naar hoe wij zelf een verschil kunnen maken voor onze planeet, is welkom bij de klimaatcursus De Groene Verandering.

Let op:

De cursus start begin volgend jaar en is een initiatief van IVN, de vereniging voor natuureducatie. Deze cursus wordt georganiseerd door twee IVN-afdelingen, namelijk IVN-Ede en IVN-Veenendaal-Rhenen.

Tijdens de IVN Klimaatcursus wordt klimaatverandering in een breed perspectief geplaatst en worden verbanden gelegd tussen klimaat, natuur en duurzaamheid.

We belichten de huidige stand van zaken rondom de klimaatcrisis en kijken naar de wisselwerking tussen menselijk handelen en het klimaat.

Naast informeren heeft deze cursus het doel om mensen te activeren door ze handvatten te bieden om zelf in actie te komen.

Je gaat met kennis over de ecologische voetafdruk, klimaatcommunicatie en klimaatrechtvaardigheid zelf een actieplan opstellen.

Aan het einde van de cursus heb je een stevige dosis kennis, inspiratie en vaardigheden om met een positieve, duurzame houding jouw omgeving te kunnen beïnvloeden.

De cursus is geschikt voor iedereen, dus je hoeft geen voorkennis over het klimaat te hebben.

Het enige wat je nodig hebt is de motivatie om samen te leren en een steentje bij te dragen aan het behoud van onze planeet.

De bijeenkomsten zullen afwisselend plaatsvinden in Ede en in Veenendaal. Deelname kost 60 euro (IVN-leden 50 euro).

Op de locaties houden we ons aan de coronamaatregelen.

De cursus wordt gegeven op donderdagavonden en zaterdagochtenden. Het cursusprogramma is als volgt: donderdagen 14, 21 en 28 januari 2021, zaterdag 30 januari 2021, donderdagen 11 februari, 4 en 11 maart 2021, zaterdag 20 Maart 2021, donderdag 25 maart 2021 en de afsluiting op zaterdag 27 maart 2021.

Mail voor meer informatie en opgave de cursuscoördinatoren: Ida Marsman (imarsman@xs4all.nl) en Lia Hemerik (lia.hemerik@wur.nl).

 

Bron

  • Header-foto van Lia Hemerik

Algemene informatie

donderdag 14 januari 2021 - 20:00 tot zaterdag 27 maart 2021 - 20:00