IVN Ede
Op
zaterdag25mrt201714:00

De seizoenen van het Bennekomse Bos

Op eens merk je dat het weer langer licht is, wordt je vroeg gewekt door het gezang van de vogels en zie je de knoppen opzwellen. Zo worden wij ons bewust dat de lente er aan komt. In de natuur is er dan al veel gebeurd wat vaak niet zichtbaar is. Sapstromen komen op gang, vogels hebben weer de nodige veranderingen ondergaan en zaad komt tot kiemen. De energie is in beweging en dat merken wij als mens ook.

Ik zie Ik zie wat iedereen kan zien, dat is wat we gaan doen op deze wandeling. Als mens zijn wij uitgerust met meerdere zintuigen, maar wij gebruiken vooral onze ogen. De neiging bestaat als we de natuur in gaan om allerlei dingen nu eens beter te willen zien. Wat doen we dan vaak, we gaan turen of spieden met een scherpe blik. Maar daarmee verstart juist je waarneming en aandacht, zoals je stijve kuiten krijgt van lang in een stramme houding staan. De kunst is om ogen en aandacht vrij in beweging te houden. Op die manier ontdek je van alles waar wat aan te zien is. Een opkomende zaailing, diersporen, bloeiende bomen, zaadhulsjes.

Deze eerste seizoenen wandeling gaan we ons verwonderen over de voorjaars verschijnselen.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en begint om 14.00 uur bij de slagboom aan de Hullenberglaan in Bennekom. Gids op deze wandeling is Arjen Barten (0318 430659)

In deze tijd van het jaar kan het bos hier en daar nat zijn. Laarzen of goede (waterdichte) schoenen zijn aan te raden.

Algemene informatie

zaterdag 25 maart 2017 - 14:00
N 51 59 48.3 E 5 41 20.0
Locatie: 
Slagboom Hullenberglaan (nabij het koepeltje) Bennekom
Nederland
Google Maps image