IVN Ede
IVN
Op
zaterdag11jun202207:00

Beleef de seizoenen in het Bennekomse Bos

Bomen en mensen zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden Het Bennekomse (buurt)Bos maakte deel uit van het vroegere Moftbos. Het Moftbos is altijd een domeinbos geweest en is nooit tot gemeenschappelijk bezit van de bevolking (Marke- of malenbos)geworden. Wel kon men tegen betaling gebruiksrecht krijgen, zoals recht van schaapsdrift, recht van plaggen, maaien e.d. Op oude kaarten (1570, 1650) is zichtbaar dat toen al een groot deel van het bos was veranderd in heide. Later is de heide weer herbebost met eik en grove den. De opstanden van de Hullenberg dateren uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Tijdens de 2e WO is een groot deel geveld en later weer aangeplant. Het huidige bos kenmerkt zich door de combinaties van grove den, amerikaanse eik, ruwe berk en beuk. En verspreid komen weymoutden, acacia en esdoorn voor.

Wandel mee en ontdek het (Bennekomse) bos in de lente. Hoe houden bomen zich staande? Wie is sterker de eik of de beuk? Wat maakt de boom meer dan een hout producent? Wat is er zichtbaar aan de boom? En onderwijl genieten we van alles wat in het bos groeit en leeft.

Op zaterdag 11 juni 2022 organiseert IVN afdeling Ede een ongeveer 1,5 uur durende wandeling door het Bennekomse bos.

Goed schoeisel is aan te bevelen en eventueel kunt u een verrekijker meenemen. Bij deze excursie wordt ontraden uw hond mee te nemen, ook is de excursie niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn.

Start om 07:00 uur vanaf de slagboom aan het einde van de Hullenberglaan (waar de weg eindigt). Deelname is gratis, wel kan een vrijwillige donatie worden gedaan die ten goede komt aan giro555. Aanmelden voor de excursie is niet nodig.

Gids is Arjen Barten, voor meer informatie 06-27584291.

 

Bron

  • Header-foto van Joost van Meeteren

Algemene informatie

zaterdag 11 juni 2022 - 07:00 tot 08:30
Locatie: 
Hullenberglaan
Bennekom
Nederland
Google Maps image