IVN de Waerdman
Overig
maandag16mrt2020

Samen De Natuur In viert het 10 jarig jubileum

Zaterdag 7 maart. Terwijl in Noord-Brabant het coronavirus gespreksonderwerp van de dag is overheerst bij Manege van Loon de feestvreugde vanwege het 10 jarig bestaan van Samen De Natuur In (SDNI). SDNI is een natuurclub binnen de IVN afdeling van De Waerdman en organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking of NAH natuurbelevingsactiviteiten.

WaerdmanFoto1

Samen De Natuur In is een feest, dat is het thema voor dit jaar. De sfeer zit er meteen goed in door de spectaculaire opening met confettikanonnen door de natuurclubleden Marion, Max en Geert-Jan. De enorme taart, met een prachtige foto van alle natuurclubleden, wordt aangesneden en het feest is begonnen.

Jubilarissen in het zonnetje gezet.

De clubleden die nu 5 jaar lid zijn ontvangen het SDNI speldje met prachtig logo als dank voor de mooie jaren waarin wij samen genoten hebben van de natuur. Met een stralende lach op zijn gezicht geniet Geert-Jan van dit bijzondere moment.

WaerdmanFoto2

Vijf clubleden, die tien jaar geleden gestart zijn met de natuurcursus en na het behalen van hun diploma lid zijn geworden van de natuurclub, worden in het zonnetje gezet. Deze trouwe natuurliefhebbers genieten nog steeds met volle teugen want Samen De Natuur In is een feest. Ze ontvangen een oorkonde met een prachtige natuurtekening, een waar kunstwerk zo zegt Gido. Om nog eens terug te kijken op de afgelopen tien jaar krijgen ze een persoonlijk fotoboekje, wat mooi zijn de woorden van Ans.

Speurtocht met zintuigenprikkeling

Dan is het tijd om naar buiten te gaan, het is vandaag een stralende dag. Onze natuurclubleden laten hun gasten ervaren hoe spannend en leerzaam een speurtocht in het bos is. De zintuigen worden geprikkeld. Coby verteld dat het niet in de winkel te koop is, maar wat is dat dan wat je proeft?? Weleens paardenbloemenjam op?, verrukkelijk zegt Ton, een van onze gasten. En dan plotseling laten onze clubleden hun gasten het egelhuisje ontdekken, zit er al een egeltje in? Dat verklappen wij niet roept Jan, het is ons geheim.

Laat de glazen nu maar klinken

Bij binnenkomst staan de feestelijk gevulde glazen klaar en wij laten ze klinken omdat het feest is zegt Geert-Jan en om alle zintuigen te prikkelen roept Subhani. De hapjes gaan rond en dan is er ook nog een verrassing voor iedereen. Alle clubleden ontvangen een prachtige persoonlijke goed gevulde natuurtas en alle gasten gaan met een zakje bij vriendelijke zaadjes naar huis. Het was een zeer geslaagde jubileumviering.