IVN de Waerdman
Overig
Op
zondag03feb201910:00

Wandeling Westloon 3-2-2019

IVN De Waerdman-De Langstraat organiseert op zondag 3 febr. 2019 een wandeling door een deel van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. De ongeveer twee uur durende wandeling start om 10.00 uur en is gratis. De gidsen nemen u mee door Westloon en door het bosgebied dat bekend is onder de naam De MASt.

Waarschijnlijk eeuwenlang vormde Westloon één van de kleine maar bloeiende bewonerskernen van Loon op Zand. Een woongemeenschap van boeren die zich, tot in de 19e eeuw, bezig hielden met landbouw en schaapsteelt in de omgeving. Gidsen wijzen u gedurende de wandeling op de schaarse relicten van hooggelegen akkertjes, padenstructuur en nog aanwezige schaapskuil.

Bosgebied De MASt. Vormde in de jaren 1942-1944 een opslagplaats voor munitie van het Duitse leger. Aan het einde van de 2e wereldoorlog werd deze munitie door de Duitsers zelf opgeblazen. Verspreid in het bos- en heidegebied zijn hiervan nog sporen te zien, zoals bomkraters, parkeerhavens en restanten van loopgraven.

De startlocatie is bij café “De Roestelberg”, Roestelbergseweg 2 te Kaatsheuvel. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Algemene informatie

maandag 10 december 2018 - 17:30