IVN de Waerdman
Natuur
Op
zondag01jul201810:00

Wandeling Westloon

IVN De Waerdman-De Langstraat organiseert op zondag 1 juli 2018 een wandeling door een deel van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. De ongeveer twee uur durende wandeling start om 10.00 uur en is gratis. De gidsen nemen u mee door Westloon en door het bosgebied dat bekend is onder de naam De MASt.

Waarschijnlijk eeuwenlang vormde Westloon één van de kleine maar bloeiende bewonerskernen van Loon op Zand. Een woongemeenschap van boeren die zich, tot in de 19e eeuw, bezig hielden met landbouw en schaapsteelt in de omgeving. Gidsen wijzen u gedurende de wandeling op de schaarse relicten van hooggelegen akkertjes, padenstructuur en nog aanwezige schaapskuil.

Bosgebied De MASt. Vormde in de jaren 1942-1944 een opslagplaats voor munitie van het Duitse leger. Aan het einde van de 2e wereldoorlog werd deze munitie door de Duitsers zelf opgeblazen. Verspreid in het bos- en heidegebied zijn hiervan nog sporen te zien, zoals bomkraters, parkeerhavens en restanten van loopgraven

De startlocatie is bij café “De Roestelberg”, Roestelbergseweg 2 te Kaatsheuvel. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Algemene informatie

zondag 1 juli 2018 - 10:00
Locatie: 
Café-Restaurant Roestelberg
Roestelbergseweg 2
Kaatsheuvel
Nederland
Google Maps image