IVN de Waerdman
Vogels
Op
donderdag04jan201820:00

Lezing Spreeuwen

Op donderdag 4 jan. verzorgt IVN de Waerdman weer een lezing. De eerste in 2018. Het onderwerp deze avond is de ons allen bekende Spreeuw. Henk van Gelder, een lid van de Waerdman van het eerste uur zal deze avond verzorgen. Een van de mooist gekleurde vogels van Noord Europa. Misschien wel de mooiste!

Het is een fascinerende vogel. Een geweldige zangimitator. De spreeuw is een heel intrigerende, pientere, luidruchtige en brutale, maar altijd voorzichtige en oplettende vogel. Veelal trekken ze samen rond met soortgenoten en overal laten ze zich zien. Na de broedtijd in het najaar en de winter verzamelen troepjes spreeuwen zich tot ongekend grote aantallen.

Op een vaste slaapplek tonen de spreeuwen een spectaculaire vliegshow alvorens ze neerdalen en een slaapplek innemen. In het vroege voorjaar zoeken ze een geschikte plek voor de broedtijd en is het gedaan met het wervelende spreeuwen spektakel. De belangrijke tijd breekt aan: de broedperiode en het verzorgen van de jongen.

De lezing wordt, zoals gebruikelijk, gehouden in Ontmoetingscentrum “de Haven”, Leefdaelhof 11 te Waalwijk ( naast de verlichte Nederlands Hervormde Kerk in de Grotestraat.

Aanvang : 20.00 uur. Voor iedereen gratis toegankelijk.

Algemene informatie

vrijdag 22 december 2017 - 14:15
Locatie: 
Leefdaelhof 11
Waalwijk
Nederland
Google Maps image