IVN de Waerdman
Overig
Op
donderdag06feb202020:00

Lezing Bloemen meten met bijen 06-02-2020

Op donderdag 6 februari komt stadsimker Marcel Horck naar het ontmoetingscentrum “de Haven”. Hij komt vertellen over zijn bijen, die onder andere staan op het industrieterrein ‘de Vossenberg’. In 2008 begon Marcel Horck met zijn Tilburgse Stadsimkerij Beezzzz. Vanaf het begin was duidelijk dat de imkerij gelinkt zou worden aan de stad Tilburg.

De imker wilde zijn bijen een plek geven in de stad. En dat zowel letterlijk als figuurlijk. In 2016 bood de firma Elho hem een” bijenhuis” (inclusief tuin) aan, direct naast hun pand, op het industrieterrein. Met de bouw van het Elho bijenhuis in 2016 kwam er de mogelijkheid voor bijen- en natuureducatie. In 2019 bezochten zo’n 25 schoolklassen het bijenhuis.

Imker Marcel is groot voorstander van het inzaaien van 'tijdelijke grond' voor (bijen en) insecten. Hij heeft zich voorgenomen om de komende jaren ook een monitoringsprogramma op te zetten. Voor de monitoring van zijn honingbijen heeft hij, samen met de stichting Beep, zogeheten ‘digitale bijenkasten’ ontwikkeld.

Marcel zoekt nog naar vrijwilligers die hem willen helpen om ook de vele andere bijen en insecten in de tuin rondom het Elho bijenhuis te inventariseren en monitoren. Donderdag 6 februari, ontmoetingscentrum ‘de Haven’, Leefdaelhof 11 in Waalwijk om  20 uur.

Algemene informatie

donderdag 6 februari 2020 - 20:00
Locatie: 
Leefdaelhof 11
Waalwijk
Nederland
Google Maps image