IVN de Waerdman
Landschap
Op
donderdag01okt202020:00

GEANNULEERD: Lezing "De vorming van Nederland" 01-10-2020

Vanwege Corona GEANNULEERD

Op donderdag 1 oktober 2020 vertelt Piet de Jongh, voorzitter van natuurvereniging IVN De Waerdman-De Langstraat een lezing over “De vorming van nederland”.

In deze lezing neemt Piet u mee vanuit de verre prehistorie naar het heden. Uit een randgebied van de prille Noordzee is in enkele miljoenen jaren ons huidige land gevormd. Land dat is opgebouwd op de letterlijke puinhopen van Europese gebergten. Hoe dat allemaal tot stand is gekomen is de rode draad van het met veel afbeeldingen ingekleurde verhaal dat wordt verteld.

We staan niet alleen stil bij de geologische processen maar kijken ook naar hoe het landschap zich heeft ontwikkeld. Welke typen vegetatie hebben zich in de loop van de tijd gevestigd? Wat is de invloed van de mens op de natuurlijke processen geweest? Tot slot richten we onze blik op het stukje Nederland waar ons bestaan zich afspeelt: Brabant en met name de Langstraat.

Het wordt een boeiende avond waarop u een bredere en helderdere kijk krijgt op uw vertrouwde leefomgeving. 

De lezing vindt, in verband met de coronamaatregelen, plaats in de Ambrosiuskerk, Ambrosiusweg 25 te WaalwijkDe avond begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

Algemene informatie

donderdag 1 oktober 2020 - 20:00
Locatie: 
Ambrosiusweg 25 Waalwijk
Ambrosiusweg 25
Waalwijk
Nederland
Google Maps image