IVN de Maasdorpen
Bloemen & Planten
Op
donderdag23jun202213:00

Plantenwandeling

In de buurt van Klein Vink

Op donderdag 23 juni 2022 maakt de plantenwerkgroep van IVN de Maasdorpen een plantenwandeling in het natuurgebied in de buurt van Klein Vink in Arcen.
“Klein Vink” is een verbastering van “Klein Ven” of “Venneke”. Ooit een groot landgoed dat in 1911 werd aangekocht door de paters van Mariannhill. Hier tussen de Dorperheideweg en de Duitse grens, onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen, is het droog en zandig. De oostelijke Maasduinen werden gevormd door zowel de Rijn als de Maas die hier gestroomd hebben. Het zand en grind dat ooit door de rivieren werd aangevoerd, is in het verleden gewonnen waardoor er meertjes ontstonden.

In dit landschap, dat wordt afgewisseld met voedselarme en vochtige oevers langs de grindgaten, gaat de plantenwerkgroep op zoek naar wat de natuur in de zomermaanden te bieden heeft.Dit als vervolg op een verrassende paddenstoelenwandeling in oktober vorig jaar.
 

De IVN-plantenwerkgroep houdt zich bezig met het inventariseren van planten in hun natuurlijke omgeving. Lijkt het je leuk om je samen met anderen ook te verdiepen in de Nederlandse flora en plantengemeenschappen dan ben je van harte welkom.

Graag wel van tevoren aanmelden bij de contactpersoon.

 

Datum:                    Donderdag 23 juni 2022         

Tijd:                          13:00 uur vanaf P-plaats hoek Venrayseweg-Kasteellaan Horst

Start:                        Parkeerplaats Rodedijk (Dorperheideweg, afslag Rodedijk)

Duur:                       ca. 2,5 uur

Contactpersoon:   Joke Bussemakers  jjp.bussemakers@hetnet.nl

Algemene informatie

donderdag 23 juni 2022 - 13:00 tot 16:00
Contactpersoon: