IVN de Maasdorpen
Paddenstoelen
Op
donderdag20okt202213:20

Paddenstoelenwandeling

Zwart Water

Het seizoen van kleuren in de natuur is weer aangebroken. 

De bladeren van planten en struiken verkleuren tot een pallet van groengele, goudkleurige en bruine tinten. De herfst.

Na een uitzonderlijk droge zomer heeft een natte september weer gezorgd voor een vochtige ondergrond. Samen met een nog relatief hoge temperatuur is daardoor het najaar het ideale klimaat voor paddenstoelen om zich te laten zien.
Op 20 oktober maakt de plantenwerkgroep van IVN de Maasdorpen een paddenstoelenwandeling in natuurgebied het Zwart Water in Venlo.

Zwart Water duidt op het moerasgebied op de plaats van de huidige wijk ‘t Ven. Gelegen aan de rand van Venlo heeft het gebied een lange historie van menselijk ingrijpen. Turfwinning, bosbouw, klei- en veenputten, visvangst en een stadsbos. In een oude maasmeander is het grote ven de “Venkoelen”ontstaan. Door zijn veelzijdigheid aan grond-typen staat het Zwart Water bekend om zijn rijke paddenstoelenbloei.
De IVN-plantenwerkgroep houdt zich bezig met het inventariseren van planten in hun natuurlijke omgeving. Lijkt het je leuk om je samen met anderen ook te verdiepen in de Nederlandse flora en plantengemeenschappen dan ben je van harte welkom.

Bij deelname graag van te voren aanmelden bij de contactpersoon.

Algemene informatie

donderdag 20 oktober 2022 - 13:20 tot 16:45
Locatie: 
Parkeerplaats
Schandeloseweg
Venlo
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image