Voor de jeugd

Natuurkids

Eén keer in de maand organiseren  wij op woensdagmiddag een activiteit in de natuur. Kinderen vanaf groep 4 kunnen daaraan meedoen.
Dus ben je tussen de 8 en 12 jaar en ben je graag buiten? Doe dan eens mee met één van onze Natuurkidsactiviteiten!

Deze vinden elke keer op een andere locatie plaats, steeds van 15.00 tot 17.00 uur. De globale locatie zie je in de jaarplanning hieronder. De exacte locatie ontvang je via de mail, nadat je je hebt aangemeld via Natuurkids@ivn-cuijk.nl).

Programma 2021  - 2022

datum verzamellocatie thema
1    
     
     
     

Kijk hier voor een impressie van onze Natuurkidsactiviteiten.

Aanbod voor basisscholen:

Daarnaast organiseren we diverse natuuractiviteiten voor 4 - 12 jarigen, die plaats vinden op of met de scholen in de gemeente Cuijk.
Voor schooljaar 2021 / 2022 zijn dat de volgende activiteiten:

 1. Nieuwe tentoonstelling: zoogdieren: hoezo! (loopt tot maart 2022).

 2. Basisscholen in de gemeente Cuijk kunnen zich inschrijven voor een bezoek aan deze tentoonstelling (in ons IVN-gebouw in Beers) via scholenwerkgroep@ivn-cuijk.nl

 3. Boswandelingen voor groep 7 (van april tot de meivakantie)
  Basisscholen kunnen een of meerdere groepen 7 aanmelden voor de wandeling met opdrachten in het gebied “De Zevenhutten” in Cuijk via info@ivn-cuijk.nl.
 4. Waterdiertjes-project
  Na de meivakantie tot eind juni kunnen leerlingen van de groepen 6,7 en 8 het waterleven gaan onderzoeken in enkele poelen. Basisscholen in de gemeente Cuijk kunnen zich hiervoor aanmelden via scholenwerkgroep@ivn-cuijk.nl.
 5. Boomfeestdag
  Voor een groep 8 van een basisschool in de gemeente Cuijk organiseren we in de lente - samen met de gemeente - de Cuijkse boomfeestdag.
  De datum voor deze dag is nog niet bekend (half maart 2022). Meer info via boomplantdag@ivn-cuijk.nl of kijk op  www.boomfeestdag.nl/.
 6. Verhuur van leskisten voor de onderbouw
  Basisscholen uit onze gemeente kunnen deze leskisten gebruiken om in/ over de natuur bezig te zijn.
  Meer info via scholenwerkgroep@ivn-cuijk.nl.

 

Kijk hier voor een impressie van de activiteiten van onze scholenwerkgroep.