Pluk- en Oogstfeest op Tongelaar

Landgoed Tongelaar is een juweel in het Brabantse landschap. Dit landgoed, met het kasteel als centraal punt, ligt tussen Mill en Gassel. Het is een uitstekend gebied om te wandelen of te fietsen en even compleet op te gaan in de stilte.
 
Het landgoed kent een rijke geschiedenis. Zo is het kasteel  eeuwen in gebruik geweest als vluchtburcht bij verschillende rijke families. Verder is er in de loop der eeuwen veel veranderd aan het landschap. Zo is aan het eind van de 19e eeuw flink ontbost en zijn er akkers aangelegd. Tegenwoordig is het een heel gevarieerd landschap, bestaand uit zowel weide als bebossing.

Op 13 oktober 2019 vindt op Landgoed Tongelaar het pluk- en oogstfeest plaats. Met dit gezellige evenement wordt de herfst ingeluid.
Er zal van alles te doen zijn. Zo is er muziek, komt er een imker en kunnen zelfgeplukte appels worden verwerkt tot moes en zelfs een appeltaart.

Meer informatie over het Pluk- en Oogstfeest is te vinden op: https://www.kasteeltongelaar.nl/agenda/110/het-pluk-en-oogstfeest 
Meer informatie over Landgoed Tongelaar is te vinden op: https://www.brabantslandschap.nl/ontdek-de-natuur/natuurgebieden/maas-en...