Onlinefeest 60 jaar IVN - Verslag Truus Selten

Verslag Truus Selten Onlinefeest 60 jaar IVN

 

Op 11 september 2021 is het 60- jarige jubileum van de Landelijke IVN gepland onder de bomen in Baarn.

IVN bestaat echter dit jaar al 60 jaar, maar kon om de bekende reden niet doorgaan.

Je kon je wel aanmelden voor het online feestje op zondag 20 september voor de middag.

Dat heb ik gedaan en ik zag later online dat Will van Iersel er ook bij was.

De organisatie had werkelijk alles uit de kast gehaald om er toch iets leuks van te maken.

Op zaterdag ontvingen de deelnemers een pakket met daarin een prachtige verjaardagskalender, een poster met de aankondiging van het "echte" jubileumfeest op 11 september 2021 in Baarn en niet te vergeten 2 overheerlijke brownies, die we tijdens het onlinefeestje op zondag bij de koffie konden nuttigen.

De deelnemers konden inschrijven voor een van de 2 lezingen en kiezen uit enkele workshops.

Ik had gekozen voor de lezing van Matthijs Schouten en als workshop visueel werken. Daar heb ik geleerd om tijdens een bespreking of het leiden van een vergadering met behulp van simpele tekeningetjes de aandacht van de toehoorders erbij te houden.

De lezing van Matthijs Schouten  was zeer boeiend. Ik zat op het puntje van mijn stoel. Enkele dagen later kregen we de link naar die lezing. https://ons.ivn.nl/groep-menu/60-jaar-ivn/online-festival-60-jaar-ivn-terugkijken?action=Default

 

Behalve de twee heerlijke brownies- het water loopt opnieuw in mijn mond, als ik eraan denk- kregen we ook een leeg vel papier waar we op een creatieve wijze konden laten weten waarop je Trots bent op IVN.

Ik had ook iets bedacht, heel simpel, want ik ben niet creatief.

Tijdens de "feestelijke"ochtend konden de on- liners hun bijdrage omhoog steken. Er werden heel veel creaties omhoog gestoken. Ik liet mijn bijdrage bescheiden naast mijn schoteltje met brownie liggen en dacht:'" Ik hang het wel op in het keukentje in De Kloosterhof."

Enkele dagen later kreeg iedereen het verzoek om de bijdrage "Trots op IVN" op te sturen, daar maar weinig mensen hun creatie hadden kunnen laten zien.

Na enige twijfels heb ik dat toch gedaan, want ik had er tenslotte wel mijn best voor gedaan.

Tot mijn grote verbazing kreeg ik na enkele weken het bericht dat er van de inzendingen  5 uitsprongen en een gratis toegangskaartje voor het IVN  jubileumfestival van 11 september 2021 hebben gewonnen. Het eerste wat ik dacht was: "Nou, dan zijn de andere inzendingen toch ook niet veel bijzonders geweest, want mijn inzending is echt maar heel simpel."

In de bijlage kun je zien, waarom ik Trots ben op IVN.

IVN Bijdrage Truus Selten