IVN Cuijk de Groene Overlaat
Kind & Natuur
maandag20mei2019

Watch

Wat leeft er in en aan het water?

Elk voorjaar gaan we weer van start met het Watch-project! Lekker naar buiten om het waterleven te onderzoeken in plas en poel. Dat gebeurt aan de hand van allerlei opdrachten en natuurlijk gaan we ook gewoon lekker scheppen naar waterdiertjes. Scheppen met schepnetjes en op zoekkaarten bekijken wat we zoal gevonden hebben. Even uit de schoolbanken, want ook buiten kun je leren. Van de natuur, wel te verstaan.

Een groot aantal leerlingen van de Cuijkse basisscholen heeft ook afgelopen schooljaar weer meegedaan. Elk jaar blijkt dit weer een groot succes.

De vrijwilligers van de scholenwerkgroep begeleiden de kinderen  en zoeken zelf ook enthousiast mee. Lijkt jou dat ook leuk? Informeer dan eens naar de mogelijkheden via scholenwerkgroep@ivn-cuijk.nl 

slootjesdag

De geboorte van een libelle…..

Soms is wat we zien spectaculair, zoals de geboorte van een echte libelle. Sommige kinderen konden dit jaar van heel nabij zien hoe de libelle beetje bij beetje uit de  cocon kroop, en vervolgens wel bijna een uur bezig was om de vleugeltjes “op te pompen”.  Eenmaal klaar voor het volwassen leven ….weg vloog hij (of zij?)…..  naar zijn (of haar) eerste afspraakje misschien?

libelle uit cocon 1libelle helemaal uit cocon